VIDEO Spitalul Județean Sibiu va avea o farmacie în care se vor prepara soluțiile citostatice

Din dorința de a oferi permanent cele mai bune condiții de tratament pentru pacienți respectiv condiții de lucru personalului medical, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, instituție aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu face o serie de schimbări în organizarea unor secții/compartimente ale instituției.

Astfel, pentru a putea derula în continuare în cadrul SCJU Sibiu Programul naţional de oncologie – Subprogramul de tratament medicamentos al bolnavilor cu afecţiuni oncologice, este necesar ca soluțiile citostatice să fie preparate în cadrul unei farmaciei cu circuit închis a spitalului. În acest sens, se va amenaja un punct de lucru al farmaciei la parterul clădirii secțiilor clinice medicale si oncologie, fapt care conduce la câteva schimbări în organizarea unor secții/compartimente, după cum urmează:

– compartimentul Clinic Diabet Nutriție va fi relocat de la parterul clădirii medicale într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Clinice Obstetrică – Ginecologie II, unde își desfășura activitatea Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM). În perimetrul eliberat la parterul clădirii medicale vor amenajate punctul farmaceutic de lucru pentru prepararea soluțiilor citostatice și saloanele necesare pentru spitalizare de zi – Secția Clinică Hematologie;

– Serviciul de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale (SPIAAM) ca fi relocat în cadrul unor spații disponibile în clădirea unde își desfășoară activitatea Compartimentului de Citologie.

YouTube video

“Asigurarea tratamentului specific bolnavilor cu afecţiuni oncologice cu soluții citostatice este o chestiune deosebit de importantă și nu poate lipsi din cadrul unei instituții sanitare de mărimea și importanța spitalului județean. Tocmai de aceea am identificat această posibilitate de a amplasa un punct de lucru farmaceutic la parterul Secției Clinice Oncologie în locul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție, care va fi relocat într-un spațiu disponibil în cadrul Secției Obstetrică Ginecologie II. Mulțumim atât acestei secții (n.a. – Obstetrică Ginecologie II) cât și Compartimentului de Diabet respectiv Serviciului de Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistentei Medicale și Compartimentului de Citologie pentru că au dat dovadă de înțelegere și ne-au sprijinit în acest demers, acceptând soluțiile identificate și relocarea în alte spații”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Ec. Cornel Benchea.

 

Ultima oră

Comentariul meu