reprezentanții celor mai frumoase destinații turistice din românia s-au întâlnit la rășinari

Primăria Rășinari, Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari și Ministerul Turismului, au organizat in perioada 1-2 noiembrie 2017, la Rășinari, Întrunirea destinațiilor EDEN din România.

Întrunirea a avut loc la inițiativa destinației Mărginimea Sibiului care in anul 2015 a câștigat concursul EDEN ”Destinație Europeană de Excelență în Turism și Gastronomie Locală”. Proiectul EDEN a fost lansat în anul 2006 de Comisia Europeană, urmărind dezvoltarea turismului durabil, decongestionarea destinațiilor clasice, reducerea sezonalității, redirecționarea fluxurilor de turiști către destinații non-tradiționale, încurajarea creării de rețele între participanții la proiect. În urma concursurilor organizate de către autoritățile naționale de turism din fiecare stat participant la proiect, are loc desemnarea Destinațiilor Europene de Excelență, conform procedurii agreate de Comisia Europeană. ”Rețeaua EDEN in România trebuie să devină un vector puternic de promovare turistică la nivel național, un cerificat al calității turistice” a declarat dl primar al comunei Rășinari, Bucur Bogdan.

La eveniment au fost prezente atât destinații selectate în anii anteriori precum Mărginimea Sibiului, Municipiul Alba Iulia, Ținutul Buzăului, Colinele Transilvaniei, precum și destinații selectate în acest an și anume Șcheii Brasovului și Brașovechi și Municipiul Suceava. La eveniment a participat și doamna Helga Bauer, vicepreședinte al Asociației EDEN, asociație care reprezintă destinații EDEN din diferite țări europene.

Mai multe informații despre Proiectul EDEN:
http://ec.europa.eu/growth/tools-databases/eden/
http://youredenexperience.com/

Ultima oră

Comentariul meu