Locația viitorului spital județean din Sibiu ar putea fi schimbată din nou

Construirea noului spital județean de urgență a adus luni la aceeași masă, factorii de decizie ai județului Sibiu.

La întâlnirea de lucru convocată de prefectul Adela Muntean, la sediul Instituției Prefectului – Județul Sibiu, au participat subprefectul Horațiu Marin, președintele Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean, viceprimarul municipiului Sibiu Răzvan Pop, Bogdan Trif de la Garda de Mediu, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate – Vasile Spinean, directorul Direcției de Sănătate Publică – Gabriel Budescu, comandantul Garnizoanei Sibiu – gr. bg. Ghiță Bârsan, inspectorul-șef al ISU Sibiu – col. Cosmin Balcu, inspectorul șef al IPJ – Tiberiu Ivancea.
Dezbaterea a vizat oportunitatea alegerii amplasamentului aflat în proprietatea Consiliului Județean Sibiu, respectiv terenul situat pe partea dreaptă a DJ 143B (Sibiu – Ocna Sibiului), și identificarea și a altor locații potrivite pentru construirea acestui obiectiv de interes public. Alternativa propusă este terenul situat pe ruta DJ 106R (Sibiu – Poplaca), aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naționale. În acest caz, demersurile inițiate de Primăria Municipiului Sibiu pentru schimbul de terenuri în suprafață de 264 de hectare sunt foarte avansate.

Locația viitorului spital județean din Sibiu ar putea fi schimbată din nou

Grup de lucru pentru spital
Participanții la dezbatere au luat decizia constituirii unui grup de lucru format din specialiști ai instituțiilor abilitate, care au competența legală de a aviza /autoriza realizarea acestei investiții.
Fără patimi politice și strict în interesul cetățenilor județului Sibiu, liderii administrației publice locale au convenit să continue demersurile cu realizarea studiilor de impact impuse de legislația în vigoare, pentru cele două terenuri, urmând să aleagă cea mai bună variantă pentru construirea noului spital.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Cred ca ambele amplasamente sint excentrice fata de oras si majoritatea locuitorilor orasului. Eu cred ca ar trebui construit in incinta actualului Spital, indiferent de actiunile birocratice ca planul de sistematizare al orasului „delimitat de niste proiectanti” oarecum aleatoriu, inaltimea arbitrar admisa in acel perimetru, cind in curte este inaltat un spital privat inalt, in diagonala este fabrica Trei Stejari, inalta, etc. Trebuie sa terminam cu ideea ca biserica evanghelica trebuie sa fie cea mai inalta si sa fie vizibila din orice punct al orasului. Dupa construire si darea in folosinta se vor vedea deficientele, amplasamenteor propuse si se vor da vina pe „inaintasi”