expoziție inedită cu lucrări realizate doar de femei. la galeria de artă contemporană din sibiu

Galeria de artă contemporană din Sibiu, de pe strada Tribunei nr. 6, găzduiește o expoziție inedită: „Centenarul femeilor din arta romaneasca”. Expozitia-cercetare este alcatuita din lucrari de arta originale, artefacte, memorabilia, cataloage, arhiva digitala, o serie de infografice care prezinta sub-temele cercetarii si doua proiectii video: una care cuprinde o generoasa selectie de interviuri video cu artiste contemporane si o alta care deruleaza o ampla arhiva de imagini cu opere de arta realizate de artiste femei in perioada centenarului.

Latura inedita a expozitiei este prezentarea, ca index si ca arhiva digitala, a peste 850 de artiste din Romania, dintre care unele mai putin cunoscute, datorita faptului ca nu au beneficiat inca de recuperare si reevaluare istorica.
Lucrarile din expozitie fac parte din colectia Muzeului de Arta Contemporana din cadrul Muzeului National Brukenthal, Colectia George Serban si Nasui Collection & Gallery. Itinerarea la Muzeul de Arta Brasov in 2018 va aduce expozitiei lucrari din colectia acestuia.

Expozitia „Centenarul femeilor din arta romaneasca” de la Muzeul National Brukenthal este realizata in cadrul programului „Invitati la Muzeul de Arta Contemporana” si face parte din Agenda culturala a aniversarii Bicentenarului Brukenthal 2017. De asemenea, expozitia marcheaza si lansarea programului national al Centenarului.

„Expozitia isi propune sa prezinte strategia Muzeului de Arta Contemporana din cadrul Muzeului National Brukenthal in documentarea creatiei artistice a zilelor noastre. De asemenea, cu acest prilej se doreste deschiderea unor noi cai de colaborare si crearea unei platforme de cercetare pentru colectiile de arta contemporana si proiectia dezvoltarii lor in viitor.” – Robert Strebeli, curator al Muzeului de Arta Contemporana din cadrul Muzeului National Brukenthal

Vernisajul are loc miercuri 8 noiembrie 2017 la ora 14.00. Expozitia este deschisa in perioada 8 noiembrie 2017- 28 februarie 2018.

Ultima oră

Comentariul meu