video - aproape 20.000 de oameni în stradă la bucurești. la sibiu au fost 3.000

Românii au ales să iasă în stradă duminică seară ca să protesteze faţă de modificările la legile justiţiei. În Capitală estimările arată că în jur de 20.000 de persoane au protestat. Proteste au fost și la Cluj, Timișoara, Iași și Sibiu. În Piața Mare la finele protestului erau aproape 3.000 de oameni.

Piața Constituției s-a umplut de oameni. Potrivit unor estimări, sunt cel puțin 20.000 de oameni la Parlament, a anunțat Digi 24 în jurul orei 21.30. Oamenii scandează „Justiţie, nu corupţie”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, „Jos Guvernul”, „PSD ciuma roşie”, „CCR sluga PSD”. „Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, „Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, „Alegeri anticipate”, „Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi”, „Şerban Nicolae, du-te la pârnaie”.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – FOTO Peste 3.000 de sibieni în stradă la protestul #rezist. Sibiul a scandat ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”
Ecaterina Andronescu a declarat la Digi24 că România nu poate rămâne cu legile de acum șapte ani. „Legile justiției sunt din anul 2005, trebuie modificate, trebuie explicate şi explicat de ce sunt necesare aceste modificări”, a precizat senatorul PSD, într-o intervenție telefonică.

Ea a adăugat că România se află în UE acum și că „nu mai este posibil nici astăzi, nici peste ani de zile, controlul justiţiei de către factorul politic”.
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că partidul său este atent la amendamentele care apar la noile legi ale justiţiei. „Sunt convins că sunt parlamentari PSD care au amendamente la sertar şi sunt pregătiţi să le scoată. Sunt amendamente pregătite care sunt mult mai dure decât forma oficială care a fost înaintată de PSD”, a spus Ludovic Orban.

Ultima oră

Comentariul meu