șemineul pe gaz - noul trend în materie de șeminee moderne

Cu siguranță oricine visează la o casă perfect amenajată, în care să primeze confortul și mai ales bunul gust. Unii dintre noi își imaginează că asta nu este posibil și accesibil oricui pentru că ai nevoie de buget destul de mare pentru investiții necesare în acest sens. Căt timp știi să folosești inteligent resursele pe care le ai și faci investiții corecte, îți poți transforma oricând locuința într-un adevărat paradis, definit de eleganță, rafinament și lux. Fiecare cameră trebuie să includă o serie de elemente esențiale pentru un maxim de confort.

De exemplu, cel mai mult ne interesează să ne decorăm livingul. Nu știu cât de familiarizați sunteți cu domeniul șemineelor și cu beneficiile pe care un semineu le aduce după aplasarea lui în living, dar am vrea ca acest articol să vă aducă mai aproape de șemineele moderne și de faptul că un șemineu are puterea să înobileze locuința în care este construit, fiind un element de decor de mare impact. Te va fascina încă de la prima utilizare și îți vei da seama că este tot ceea ce aveai nevoie!

Șeminee moderne- ideale ca obiect de decor
Caracterizate prin simplitatea și puritatea formei, aceste șeminee se adaptează perfect interioarelor contemporane. Având culori și forme originale(cămine suspendate, rotunde..), aspect minimalist, aceste șeminee există de mai bine de douăzeci de ani și sunt din ce în ce mai răspândite.Tendința în ceea ce privește forma hotei și a căminului, îndeamnă către alegerea formelor dreptunghiulare cu vatra cât mai mare și care se îmbină în arhitectura zidului pe care se sprijină. După alegerea tipului de șemineu urmează alegerea căminului (deschis sau închis) și tipul de combustibil cu care se va întreține arderea (gaz sau lemn).

Șeminee pe gaz- noul trend în materie de șeminee
Alături de tradiționalele șeminee cu lemn, au apărut și cele care funcționează pe bază de gaz. Acestea din urmă se dovedesc a fi o alternativă perfectă pentru persoanele care vor să profite de avantajele unui foc de șemineu (spectacolul flăcărilor, căldura, lumina cu care învăluie încăperea) doar apăsând pe un buton și fără a avea inconvenientele pe care le oferă un șemineu cu lemne (corvoada aprovizionării cu lemne, fumul, refulare…). În timp, șemineul pe gaz s-a perfecționat, astfel că acum ne putem bucura de flăcări aporape identice cu cele rezultate din focul cu lemne. Acest efect se obține prin introducerea unor „bușteni” din ceramică pentru a da impresia de flăcări roșiatice și aurii. Practice și sigure, șemineele cu gaz sunt, de asemenea, veritabile sisteme de încălzire, dotate cu termostat reglabil.
Fie el clasic sau modern, deschis sau închis, cu lemne sau pe gaz, șemineul este încă pe gustul tuturor. Iarna, datorită căldurii și atmosferei plăcute pe care o emană, șemineul devine inima încăperii în care se află. Însă, înainte de a-l instala este bine să reflectați atât asupra utilității lui, cât și asupra laturii estetice. Și încă un lucru important, alegeți să lucrați cu profesioniștii! Doar ei vă pot garanta calitate, șemineu perfect montat, consultanța necesară, garanție, dar și transportul gratuit și în siguranță.
Astfel de servicii găsiți la Alego, parte a grupului PEFOC.ro. Iar pe lângă servicii de calitate și profesioniști, la Alego vă întâmpină o gama largă de produse, cum ar fi: șeminee pe lemne, modele de focare, termoșeminee, bioșeminee, coșuri de fum profesionale, dar și accesorii necesare. Sau poate aveți nevoie de un termosemineu care să vă încălzească întreaga casă? La ALEGO se fac alegeri înțelepte!

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cel mai simplu mod de a te incalzi cu un design modern este semineul pe gaz. Nu trebuie sa mai umplii casa cu lemne. Recomand echipa din Sibiu.