Viitorul comunității săsești, dezbătut la „Discuţiile Sibiene“ la sediul FDGR

Se reiau „Discuţiile Sibiene“ iar de această dată este vorba de nimic mai puţin decât de viitorul în Transilvania. Viitorul comunităţii săseşti, al comunităţii vorbitoare de limba germană şi al fiecăruia în parte. Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu îi invită pe toţi cei mutaţi, rămaşi sau întorşi la un dialog în data de 7 noiembrie 2017, ora 19, în Sala Oglinzilor a Forumului German.

„Dorim să le oferim tuturor vorbitorilor de limbă germană ocazia de a discuta unii cu alții, indiferent dacă provin din Sibiu, din Cisnădioara sau din Republica Federală Germania. Au avut robleme la revenirea în patria lor veche? De ce se mută germanii la Sibiu și nu la Zürich sau Amsterdam? Ne dorim o seară de schimb de experiență care să ofere participanțior ocazia de a se cunoaște și pe parcursul căreia să se clarifice poate chiar și întrebarea dacă germanii care s-au mutat încoace trebuie să ocupe cu ocazia slujbelor religioase, așa cum a fost pe vremuri în cazul Landlerilor, băncile din spate.“ A declarat Michael Mundt, unul dintre organizatorii serii de discuții.

Din vară, Wolfgang Köber este persoana de contact a Formului Democrat al Germanilor din Transilvania pentru cei care se întorc sau se mută în zonă. „În calitate de Forum Transilvănean dorim să-i consiliem și să-i sprijinim pe toți vorbitorii de limbă germană care doresc să-și (re)construiască un viitor în Transilvania.“ a declarat Winfried Ziegler, director executiv al Forumului pe Transilvania. „De asemenea, dorim să-i încurajăm pe acești oameni să se implice în activitatea minorității germane. Köber însuși a făcut pasul de a se muta înapoi în țară deja de mulți ani. A crescut în Sibiu și a părăsit țara la cinci ani după căderea comunismului cu destinația Germania dar s-a întors definitiv după zece ani. La momentul actual administrează restaurantul „Hochmeister“ din Piața Schiller.

Evenimentul începe marți, 7 noiembrie 2017, la ora 19 în sala Oglinzilor din clădirea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Strada General Magheru 1-3 din Sibiu. Sunt invitați toți vorbitorii de limbă germană care doresc să discute sau doar să asculte schimburile de opinii asupra subiectului „Viitor în Transilvania”.

Ultima oră

Comentariul meu