Vânătorii cer oficial împușcarea urșilor care distrug gospodăriile locuitorilor din Mărginimea Sibiului

Prezența urșilor în apropierea locuințelor din satelele județului Sibiu este din ce în ce mai deasă. Poliția a deschis două dosare penale pentru distrugere, iar o asociație de vânători a cerut aprobare pentru împușcarea urșilor.

Nucet, Sibiel sau Sebeșul de Sus sunt satele în care prezența urșilor a fost semnalată și de cititorii Ora de Sibiu. Câțiva au ucis chiar și oi dintr-o stână. O situație deosebită a fost întâlnită în ultimele săptămâni la Sibiel. Și acolo urșii au coborât în sat, iar oamenii s-au speriat extrem de tare. Animalele le-au distrus gospodăriile, iar acest lucru este constatat și de autorități.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI INCREDIBILE – Trei urși se plimbă pe autostrada A1 între Sibiu și Săliște
’’La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în perioada menționată, au fost înregistrate două sesizări privind fapte de distrugere, posibil produse de animale sălbatice, cum ar fi urșii. Cele două sesizări fac obiectul a două dosare penale instrumentate la nivelul Poliției Orașului Săliște, dosare în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște, faptele fiind săvârșite pe raza localității Sibiel’’, spun cei de la IPJ Sibiu.Vânătorii cer oficial împușcarea urșilor care distrug gospodăriile locuitorilor din Mărginimea Sibiului

S-a solicitat aprobare pentru împușcarea urșilor
Una dintre cele mai mari asociații de vânători de la noi din județ a solicitat IPJ Sibiu să poată să împuște urșii care fac ravagii în gospodăriile din zona Mărginimii Sibiului, pentru că ar pune în pericol chiar și viața locuitorilor de aici. ’’Asociațiile de vânători au solicitat aprobarea pentru împușcarea unor astfel de animale într-un singur caz, A.V.P.S. Săroaia’’, se arată într-un răspuns al unei solicitări Ora de Sibiu.

CITEȘTE ȘI: FOTO Urșii fac ravagii și în Sebeșu de Sus. Oamenii sunt îngroziți și se tem pentru viața lor
Cei de la IPJ mai recomandă cetățenilor ca, în cazul în care sesizează prezența unor animale sălbatice periculoase, în zonele locuite, să apeleze numărul unic pentru situații de urgență 112.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. ce ar fii sa furati mai putin lemn din padurile tarii si sa alocati bani ptr. hrana animalelor salbatice ? amaritilor!

  2. va manca flora vaginala, asa-i bai urangutani primitivi ce sunteti…toata europa plange dupa fauna salbatica, noi vrem sa-i impuscam, ca unii se plictisesc de frecat buha in casa…mars!