institutul confucius din sibiu, primul din românia, împlinește 10 ani
foto: arhivă

Universitatea”Lucian Blaga” din Sibiu va sărbători 10 ani de la înființarea primului Institutul Confucius din România, printr-o serie de manifestări la care vor lua parte peste 40 de invitați din țară și străinătate.

În 3 și5 noiembrie, la Sibiu vor fi prezenți reprezentanți ai celor trei Institute Confucius din România – Universitatea București, Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj și Universitatea Transilvania din Brașov – precumși din invitați din cadrul Confucius Institute din opt universități din străinătate: Beijing Language and Culture University (China), Havana University (Cuba), University Cattolica Milan (Italia), Kansai Gaidai University (Japonia), Suez Cannal University (Egipt), Western Michigan University (SUA), University of Bonn (Germania), La Rochelle University (Franța).
ÎncadrulInternational Conference on Excellence and Sustainability in Education and Culturevorparticipa, de asemenea, reprezentanțiaiautorităților locale, MinisteruluiEducațieiNaționaleperecumșiaiAmbasadeiChinei la București.
”Suntemmândri de faptulcăUniversitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fostcea care a înființatprimulInstitut Confucius din România. Iarînceizeceaniamreușitsăextindemacestproiectșiîncadrulaltoruniversități din țară. Înacelașitimp, Institutul Confucius din cadrul ULBS a avut o contribuțieesențialăînprocesul de internaționalizarepe care Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu l-a dezvoltatînultimiiani”, a declarat prof. univ. dr. ing. IoanBondrea.

Ultima oră

Comentariul meu