afaceristul ilie carabulea propus pentru eliberarea condiționată din pușcărie

Afaceristul sibian Ilie Carabulea are mari șanse să fie eliberat din penitenciarul Aiud, acolo unde ispășește o pedeapsă de șase ani de închisoare. Acesta poate beneficia de eliberarea condiționată prin recurs compensatoriu. Sentința se pronunță în 7 noiembrie.

Peste 100 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul Aiud au solicitat sau au fost propuşi pentru eliberare condiţionată în perioada următoare ca urmare a prevederilor Legii privind recursul compensatoriu. Printre aceştia se află şi violatori, tâlhari şi chiar criminali, anunță Adevărul prin corespondentul local de la Alba Iulia.
Comisia specială din cadrul Penitenciarului a înregistrat la Judecătoria Aiud în decursul unei săptămâni circa 115 dosare cu obiect eliberarea condiţionată a unui număr similar de deţinuţi. Printre deţinuţii care au solicitat sau au fost propuşi pentru a fi eliberaţi se numără atât condamnaţi cu pedepse minore cât şi infractori periculoşi ajunşi după gratii pentru tâlhării, violuri şi chiar crime.
Milionarul Ilie Carabulea din Sibiu, condamnat la 6 ani de închisoare este pe listă și va afla în 7 noiembrie dacă pleacă acasă sau nu, atunci fiind programată pronunțarea sentinței.
În 25 octombrie a intrat în vigoare legea 169/2017 privind recursul compensatoriu referitor la eliberările din penitenciare pentru condiţii necorespunzătoare. Legea prevede că, la 30 de zile executate în penitenciar în condiţii improprii, deţinuţii beneficiază de 6 considerate executate.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. sint atitia in tara asta care au JEFUIT-O,care nu au avut 8000 de angajati,si nu-i intreaba nimeni nimic,NU-L MAI CHINUITI PE OMUL ASTA !!!!!