foto - aceștia sunt polițiștii arestați în agnita pentru luare de mită. au 27 și 42 de ani
Gihidiu Romeo (stânga) și Claudiu Badiu (dreapta) Foto: Facebook

Doi polițiști de la Agnita au fost arestați miercuri dimineața pentru luare de mită, abuz în serviciu, favorizarea infractorului, divulgare de informații secrete…și multe alte capete de acuzare….

Unul dintre ei este Claudiu Badiu și are doar 27 de ani. A fost încadrat în poliție în anul 2010, iar acum are gradul de agent principal la Poliția de Proximitate Agnita.
Colegul său, Romeo Ilie Ghidiu, are 45 de ani și este agent șef principal la Poliția Rutieră Agnita. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați alături de alți cinci colegi polițiști, aflați în libertate.
Agenți de poliție din Agnita au fost reținuți marți de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, fiind acuzați printre altele de luare de mită și uz de fals. Aceștia erau cunoscuți pentru că acceptau orice șpagă pentru a face favoruri infractorilor sau pentru a închide ochii la mai multe infracțiuni.
VEZI AICI CUM ACȚIONAU POLIȚIȘTII ȘI FAPTELE DE CARE SUNT ACUZAȚI

foto - aceștia sunt polițiștii arestați în agnita pentru luare de mită. au 27 și 42 de ani
Claudiu Badiu lucrează în poliție din anul 2010. Foto: Facebook

Mai multe capete de acuzare
Urmare a cercetărilor penale s-a stabilit că numitul G.R.I. a comis 5 infracţiuni de luare de mită, 8 infracţiuni de abuz în serviciu, în forma autoratului şi instigării, 3 infracţiuni de fals intelectual, în forma autoratului şi instigării, 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice, în formă continuată, şi 1 infracţiune de favorizarea făptuitorului, în timp ce, în sarcina agentului de poliţie B.C. s-a reţinut săvârşirea a 5 infracţiuni de luare de mită (în forma autoratului şi a complicităţii), 2 infracţiuni de dare de mită (în forma autoratului şi a instigării), 4 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de favorizare a făptuitorului şi 1 infracţiune de divulgare a informaţiilor secret de serviciu sau nepublice.
De asemenea, în această cauză mai sunt cercetaţi penal pentru fapte de abuz în serviciu şi agenţii de poliţie B.G., A.I., O.F., Ţ.F. şi A.I., cel dintâi dintre aceştia fiind suspectat şi de comiterea a două fapte de luare de mită.
Totodată urmărirea penală este efectuată şi în raport de mai multe persoane ce nu au calitatea de funcţionar public pentru fapte de dare de mită în raport de agenţii de poliţie anterior menţionaţi.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii