criză de polițiști, jandarmi și pompieri la sibiu. este nevoie de oameni noi
Foto Arhivă

Județul Sibiu duce lipsă de personal angajat al Ministerului de Interne. Astfel după valul de pensionări din sistem lipsesc sute de polițiști, pompieri și jandarmi.

“În ultimii doi ani s-au pensionat 160 de de polițiști și în momentul de față avem nevoie să angajăm 140. Acum ca și procent, la 80% este încadrarea. Problema s-a acutizat în ultimul an din cauza valului de pensionări”, a declarat vineri, într-o conferință de presă, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, Tiberiu Ivancea.

Și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu are nevoie să angajeze peste o sută de pompieri.
“Avem un deficit foarte, foarte mare. La ISU Sibiu suntem la 79 de procente încadrare. Peste o sută de persoane (ar mai trebui angajate n.r.)”, a precizat și șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Sibiu, Cosmin Balcu.

Jandarmeria Sibiu mai mai are nevoie și ea de ofițeri, subofițeri, dar mai ales de maiștri militari.
“Avem un grad de ocupare de 89 la sută. Avem un deficit de 18% ofițeri, 33% la maiștri militari și aproape 11% la subofițeri. Am avut 21 de pensionări.
Activitatea este afectată prin acumularea de ore suplimentare de către personal. Suntem în imposibilitatea de a acorda libere pentru orele suplimentare efectuate”, a spus vineri, în aceeași conferință de presă, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu, Cornel Dogaru.

Cei trei comandanți ai inspectoratelor de poliție, jandarmi și pompieri spun că nu le pot da angajaților toate orele libere de care ar trebui să beneficieze.
Potrivit celor trei comandanți, un absolvent încadrat la poliție, jandarmerie sau ISU, poate câștiga un salariu de peste 2.500 de lei net, la care se adaugă decontarea transportului și indemnizație de chirie.

Cei trei șefi de inspectorate județene din Sibiu speră să își poată angaja oameni în urma campaniei de recrutare pentru școlile de subofițeri din Ministerul Afacerilor Interne.

Sursa www.agerpres.ro

Ultima oră

Comentariul meu