cj sibiu anunță înființarea unui consiliu consultativ pentru domeniul tineretului

Consiliul Județean Sibiu a organizat miercuri, 25 octombrie, o primă întâlnire de lucru în domeniul tineretului. Au participat Ioana Bodea din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret, consilierii județeni Vlad Vasiu, Mihai Sămărghițan, Mihai Adrian Maxim, Laszlo Mihucz și reprezentanți ai și ai ONG-urilor în domeniu.

Scopul întâlnirii a fost acela de cunoaștere și punere în contact a actorilor care au activități și competențe în domeniul tinereului și de a prezenta intențiile Consiliului Județean Sibiu privind activitatea de tineret din județ.
Președinta Daniela Cîmpean a transmis prin intermediul Danei Lupică, șef Serviciu Strategii, Dezvoltare Economică și Sociale, cea care a moderat întâlnirea, că dorește o colaborare cât mai bună cu mediul asociativ și, în special, cu ONG-urile din domeniul tineretului, inclusiv prin participarea activă a CJS în cadrul unor acțiuni și proiecte dedicate tinerilor. Până în prezent activitatea de tineret a fost sprijinită doar prin intermediul agendelor culturală și sportivă, dar, pentru prima dată Consiliul Județean s-a gândit să trateze acest domeniu și separat la nivel județean, cu toată atenția ce i se cuvine. Un prim pas în acest sens este constituirea la nivelul județului a unui Consiliu Consultativ pentru domeniul tineretului, care va fi un partener de dialog, pentru a stimula cooperarea instituțională între Consiliul Județean Sibiu și structurile de tineret județene.

Ultima oră

Comentariul meu