video foto mocirla sibiului - strada zăvoi arată ca în evul mediu. situație grea și pe luceafărului

Zeci de familii care locuiesc pe strada Zăvoi trăiesc un adevărat coșmar. Artera care ar fi trebuit modernizată arată ca după un război, iar oamenii nu mai știu ce să facă. Probleme sunt și pe Luceafărului în Lazaret.

La nici 10 minute distanță de mers cu mașina din Centrul Sibiului, zeci de oameni au parte de condiții mai proaste decât probabil în cea mai năpăstuită localitate din România. Fotografiile și imaginile video postate în acest articol sunt realizate în Sibiu. Poate vă vine greu să credeți, dar așa arată în realitate strada Zăvoi din Cartierul Turnișor. Dacă astă vară se înecau în praf, acum locuitorii de aici mai au puțin și se îneacă în noroi.
Ca să iasă din case oamenii trăiesc adevărate aventuri. Se echipează cu cizme lungi, iar mașinile au rămas în curți pentru că riscul ca acestea să rămână înțepenite în noroi este extrem de mare.video foto mocirla sibiului - strada zăvoi arată ca în evul mediu. situație grea și pe luceafăruluiOamenii sunt la capătul răbdării și al puterilor. ’’În fiecare dimineață ne chinuim să ducem copii la școli, grădinițe, creșe și mergem prin mocirlă. Pur și simplu e bătaie de joc. După ce toată vara am stat tot fără apă la robinete, acum cei de la primărie nu sunt în stare să bage o lamă să niveleze și să pună un balastru… E îngrozitor… Facem slalom cu copiii ca să ajungem la autobuz, pentru că de mașină nici nu se pune problema. Nu se pot scoate din curți..’’, spune Ioana Andreea Moga, o tânără ce locuiește pe strada Zăvoi.
Și alți locuitori ne-au trimis fotografii și s-au plâns de dezastrul de pe această arteră. ’’Suntem uitați de lume aici.. Nimeni nu ne bagă în seamă.. Parcă nici nu facem parte din municipiul Sibiu.. Trăim un coșmar în continuu’’, spune și Bebe Săceanu, și el locuitor pe aceeiași stradă.video foto mocirla sibiului - strada zăvoi arată ca în evul mediu. situație grea și pe luceafărului

Reabilitare anunțată încă din primăvară
La începutul lui aprilie primăria Sibiu a anunțat că a semnat două contracte de lucrări pentru modernizarea a 12 străzi de pământ din cartierele Turnișor și Lazaret, finanțarea fiind asigurată din împrumutul pe care Municipiul Sibiu l-a contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Printre străzile cu pricina se numără și modernizarea a șase străzi din zona Turnișor: Zăvoi, Stăvilarului, Aviației, Cooperatorilor, Scurtă și Iazu Morii. ’’Strada Zăvoi (cu excepția porțiunii din zona noului cartier rezidențial, care urmează să fie modernizată pe un contract ulterior) – reabilitarea drumului și a trotuarelor, amenajarea de spații verzi și piste pentru biciclete, crearea de locuri de parcare, reabilitare rețelei de apă, realizarea rețelei de canalizare pluvială, realizarea canalizației pentru coborârea cablurilor suspendate în subteran și înlocuirea corpurilor de iluminat’’, se arăta într-un comunicat de presă remis de primărie în data de 5 aprilie.

YouTube video

Probleme și pe Luceafărului
Imaginile surprinse pe strada Luceafărului par să fie copie la indigo după cele de pe strada Zăvoi. video foto mocirla sibiului - strada zăvoi arată ca în evul mediu. situație grea și pe luceafăruluiAici însă lucrările de modernizare sunt mai avansate, dar chiar și așa oamenii nu pot să iasă cu mașinile din curte, iar dacă e o urgență medicală atunci ambulanțele au toate șansele să rămână împotmolite.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Păi dacă străzile sunt in proces de modernizare,cum ați vrea sa arate? Carcotași mai sunteți ! Nici cum nu este bine! Dacă face de ce face,dacă nu face de ce nu face,nici cum nu e bine la voi.