record de invidiat - cristian și șelimbăr, comunele cu cei mai puțini asistați sociali

Comuna Șelimbăr se poate lăuda cu o performanță aproape unică în România. Doar trei persoane primesc ajutor social pentru că nu au un mijloc de subzistență. La Cristian în schimb doar o singură persoană primește un astfel de ajutor.

În comuna Șelimbăr doar trei persoane beneficiază de ajutorul minim garantat pentru persoanele care nu au un mijloc de subzistență. În total, aceste trei persoane primesc 856 de lei. ”Este un fapt îmbucurător pentru noi că în localitatea noastră nu sunt decât trei persoane care primesc acest ajutor. Acest venit minim garantat este considerat de specialiștii în economie ca un etalon al sărăciei, iar faptul că Șelimbăr nu are decât trei persoane care se încadrează în limitele legii pentru a beneficia de acest ajutor nu poate decât să ne bucure”, spune primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu.
Familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistență socială. Venitul minim garantat se asigură prin acordarea ajutorului social lunar, în condițiile prevăzute de Legea nr. 416/2001.
În afara comunei Șelimbăr, doar comuna Cristian are un număr mai mic de cetățeni încadrați în Legea 416, aici fiind înregistrată, conform datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu o singură persoană.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. „În afara comunei Șelimbăr, doar comuna Cristian are un număr mai mic de cetățeni încadrați în Legea 416, aici fiind înregistrată, conform datelor Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu o singură persoană.”
    Pai, atunci, sa laudam mai intai comuna Cristian pentru cel mai mic numar de asistati social si apoi Selimbarul. 🙂

    1. Dacă aștepți dovezi de logică de la jurnaliști, aștepți degeaba… nu cunosc limba română, cu atât mai puțin logica!