începe concursul internațional de dans clasic și contemporan. sute de concurenți vin la sibiu
Foto Arhiva

121 de concurenți, directorii celor mai importante școli de balet din Europa în juriu și invitați de marcă în gala de închidere. Începe Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition.

Vineri, 27 octombrie 2017,începe la Sibiu Concursul Internațional de Dans Clasic și Contemporan – Young Stars Ballet Competition. Evenimentul, ajuns la ediția a X-a,aduce la Sibiu 121 de concurenți din România, Cehia, Macedonia, Bulgaria, Egipt,directori ai celor mai importante școli și teatre de balet din Germania, Franța, Elveția, Ucraina, Austria și Croația în juriul competiției și invitați de marcă în gala de închidere a evenimentului. Concursul va avea loc în perioada 27 – 29 octombrie 2017, pe scena Teatrului Național„Radu Stanca” Sibiu și se va încheia duminică, 29 octombrie 2017,cu ceremonia de decernare a premiilor și o gală internațională de balet.

Directori ai unoradintrecele mai buneșcoli de dans din Europa vinla Sibiu în weekend

Edițiadinacest an a ConcursuluiInternațional de Dans ClasicșiContemporan – Young Stars Ballet Competitionîi va avea la masajuriuluipe Steffi Scherzer – DirectorArtistic al Academiei de Dans din Zurich, Amanda Bennett – DirectorulȘcolii de Balet a Teatruluidin Basel, Gregor Seyffert – Directorartistic al State Ballet School Berlin, Jan Broeckx – Director al Academiei de Baletși al Universității de Muzicăși Arte Munchen, Omar Taiebi – DirectorPedagogicșiArtistic al ȘcoliiNaționaleSuperioare de Dans Marsilia, Franța, ZsoltElek – reprezentant al Academiei de BaletdinViena, KaygorodovDmitryEvgenevich – Maestru de balet, distins de statulucraineancutitlul de „ExcelențăînEducație” și Viorel Dascălu – reprezentant al TeatruluiNațional de OperășiBalet Zagreb, Croația. Fiecaredintrejurațiiacesteiediții va ofericapremiucelor mai buniconcurențicâte o bursă de studiiîncadrulșcolilor de baletpe care le reprezintăfiecare.

15 workshopuripentruparticipanții la concurs, susținute de profesioniști ai sceneidansului

Caroline le Noane (Franța) – profesor de dans contemporan, Anja Ahcinși Ahmed Yehia (Egipt) – prim-soliști ai Operei de Stat dinCairo, Egipt, KirillErmolenko (Rusia) – prim-solist al Teatrului de Balet Sibiu șiAncaMândrescu (România) – profesor de dans de caracter – vor susține, înperioada 27 – 29 octombrie,cincisprezeceworkshopuri de dans clasic, dans contemporan, jazz, repertoriu, pas de deux și dans de caracter. Workshop-urile vor avealoc la studioul de repetiții al AnsambluluiFolcloricProfesionist „CindrelulJuniiSibiului” șipescenaTeatruluiNațional„Radu Stanca” Sibiu șisuntevenimentecu circuit închis, la care au accesdoarconcurențiiînscrișiîncompetiție.

Prim-soliștiiTeatrului de Stat Georgia și ai OpereidinCairo, Egipt, danseazăduminică la Sibiu. Spectacolul este sold out.

ConcursulInternațional de Dans ClasicșiContemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition se va încheiaduminică, 29 octombrie 2017,cuceremonia de decernare a premiilorși o galăinternațională de balet, care se va dansa cu casa închisă. Încadrulgalei vor performa,alături de invitațiispecialișiartiștiiTeatrului de Balet Sibiu, parte dintrecei mai buniconcurenți ai acesteiediții a concursului. Invitațiispeciali ai galei de baletsunt Anja AhcinșiAhmed Yehia – prim-soliști ai Operei de Stat Cairo, Egipt – care vor dansa un pas de deux dinbaletul„Cleopatra”,EcaterineSurmavași David Ananiashvili,prim-soliștiaiBaletului de Stat Georgia, care voraducepescenăun adagio din baletultradiționalgeorgian„Sagalobelli” și Cristian Preda, prim-solist, pânăîniulie 2017, al OpereiNaționaleBucurești, care alături de Rio Sato, solistă a Teatrului de Balet Sibiu,vainterpretaun pas de deux din baletul„FlăcărileParisului”. ÎnpremierăpescenaTeatrului de Balet Sibiu, încadrulgalei de balet de duminică, Kirill ErmolenkoșiAyaka Nagai vorinterpretaun pas de deux din baletulrus „The Bright Stream”.

Evenimentul de duminicăva fi prezentat de realizatoarea TV RalucaMoianușiAleisha Gardner – coregrafă a Teatrului de Balet Sibiu.

Informațiipelargdesprecea de-a X-a ediție a ConcursuluiInternațional de DansClasicșiComtemporan Sibiu – Young Stars Ballet Competition se găsescpesiteuloficial al evenimentuluiwww.ysbc.eu.

 

Ultima oră

Comentariul meu