Constantin Chiriac, împreună cu echipa Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, se află în perioadă în China, în vederea semnării unor parteneriate strategice și a participării la TangXianzu International Theatre Festival, cu „Electra”, spectacol în regia lui Mihai Măniuțiu.
Constantin Chiriac a fost invitat, în perioada 19 – 23 octombrie, în cadrul China Shanghai International Arts Festival (CSIAF), unde, în cadrul Shanghai PerformingArts Fair, a prezentat mai multe spectacole din repertoriul Teatrului Național „Radu Stanca” în fața profesioniștilor prezenți la bursă. Totodată, directorul general al TNRS și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a participat la un forum despre programare culturală, dedicat marilor directori de teatre și festivaluri din lume, a susținut o conferință despre diplomația culturală și un workshop despre bursele de spectacole.
CSIAF este singurul festival anual de arte, găzduit de Ministerul Culturii din China, sub auspiciul Guvernului Popular Municipal Shanghai. Anul acesta se lansează Network of SilkRoadArts Festival, platformă care păstrează legătura dintre Est și Vest, facilitând comunicarea și cooperarea diverselor festivaluri de arte, eveniment care l-a avut ca invitat pe Constantin Chiriac, alături de profesioniști din domeniul cultural și artistic. Un alt eveniment important marcat a fost semnarea unui acord de parteneriat între Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și China Shanghai International Arts Festival, în vederea creării unor strategii de dezvoltare, cooperare și susținere între cele două festivaluri.
„Electra” ajunge în China
Spectacolul în regia lui Mihai Măniuțiu va fi prezentat în cadrul TangXianzu International Theatre Festival, Fuzhou, provincia Jiangxi, joi, 26 octombrie, de la ora 19:30, la TangXianzuGrandTheater, pentru 1000 de spectatori. Festivalul se află la prima ediție și are ca scop dezvoltarea zonei și a comunității prin cultură.
Echipa naționalului sibian prezentă la eveniment este cea mai numeroasă dintre cele invitate, iar spectacolul se joacă în încheierea festivalului început în data de 24 septembrie 2017.
Tragicul întâlnește ritmurile muzicii maramureșene interpretate de Grupul Iza, într-o producție care vorbește atât despre frumusețea unui univers deja existent, cât și despre frumusețea stingerii, punând în dialog două lumi: Elada și Maramureș.
Din distribuție fac parte Mariana Mihu; Ioana Crăciunescu; Marian Râlea, Pali Vecsei, Dan Glasu, Ofelia Popii, Florin Coşuleţ, Adrian Matioc; Corul: Diana Fufezan, Cristina Stoleriu / Veronica Arizancu, Dana Taloş, Codruţa Vasiu, Mihai Coman, Adrian Neacşu, Cătălin Neghină, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Viorel Raţă, Bogdan Sărătean.