se construiesc două creșe noi în sibiu. s-au ales și locațiile

În Sibiu este nevoie, de la an la an, de tot mai multe locuri în creșe. Și anul acesta sute de copii nu au mai avut loc în instituțiile de acest fel, așa că părinții au fost nevoiți să se descurce cum au putut. Situația se va schimba însă în viitorul apropiat, pentru că Primăria Sibiu va construi două creșe noi.

Una dintre acestea se va ridica în cartierul Ștrand, lângă Școala nr. 1, cu intrare din strada Sălajului. Reprezentanții Primăriei spun că au ales această zonă pentru că aici nu există nicio creșă, în ciuda faptului că Ștrandul este un cartier în continuă dezvoltare. Construcția nouă va putea primi 105 copii care vor sta în 7 săli de clasă. Vor avea la dispoziție 7 grupuri sanitare și vor mânca într-o sală de mese. Construcția este prevăzută cu două birouri, o biberonerie, un vestiar pentru personal, o bucătărie, un izolator, un depozit pentru cărucioare, o spălătorie, un sapțiu pentru centrala termică.
Construcția are parter și un etaj, în total 807 metri pătrați. O altă creșă se va construi în cartierul Țiglari, pe strada Constructorilor, în curtea grădiniței nr. 36.
Aici vor putea fi primiți 90 de copii. Pentru ei vor fi construite 6 săli de clasă, 6 grupuri sanitare, spații de depozitare, un izolator, o sală de mese, o biberonerie. Personalul va avea un vestiar, birouri, două oficii, dar va fi și un cabinet medical, spațiu pentru cărucioare și spații de depozitare și o bucătărie. Suprafața totală a noii construcții va fi de 585 metri pătrați.
Pentru ambele construcții Primăria a depus actele pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile. Acum, în Sibiu, funcționează 8 creșe cu o capacitate de 398 de locuri. În 2016 au fost înregistrate 619 cereri dintre care 269 au rămas nerezolvate.

Ultima oră

Comentariul meu