Atunci când ai nevoie de un buchet de flori, mergi evident, la o florărie. Atunci când vrei să cumperi un cadou, mergi la magazinul preferat. Două locuri de vizitat, timp dublu pierdut pe drum. Ți-ai dori să găsești această combinație într-un singur loc, nu? Și dacă acolo mai găsești ceva de cumpărat și pentru tine, cu atât mai bine. Păi îți spunem noi că dorința e îndeplinită. La Jujube. Pe Faurului nr. 19 găsești cel mai șic concept de boutique.
Un concept nou
Simona Sterca este un arhitect ce a studiat și a trăit ani buni în București. Și-a dorit să se întoarcă în orașul natal – Sibiu, unde să pună pe picioare o afacere. Și cum florile și plantele sunt o mare pasiune de-a ei, zona de business a fost stabilită. ”Am pornit de la ideea unei florării, dar m-am gândit că o chestie unilaterală nu o să funcționeze, pentru că mai sunt și altele la fel. Așa că m-am gândit să lărgesc puțin profilul. Așa că pe lângă aranjamentele florale am adus în magazin și obiecte ce pot fi oferite cadou”, spune Simona.
Sibianca promovează produsele românești, așa că la Jujube doar așa ceva se găsește. ”Colaborăm și cu niște producători de cosmetice naturale, produse pe care le avem în boutique. Acestea, la fel ca și obiectele ce pot fi oferite cadou sunt toate produse în România, pentru că îmi doresc foarte tare să se cumpere cât mai multe produse făcute la noi”, spune Simona.
Buchete inedite
Conceptul de boutique pe care l-a adus Simona la Sibiu prinde din ce în ce mai bine. ”La început lumea nu prea știa despre ce e vorba, pentru că era ceva nou, nu era doar o florărie, era un amalgam. Pe parcurs au început să înțeleagă, să le placă ideea. Buchetele noastre sunt mai deosebite, folosim tot felul de accesorii și de combinații”, explică Simona.
Pe lângă buchetele deosebite, de la Jujube se poate cumpăra un cadou cu adevărat inedit: un tablou realizat din mușchi și licheni, dar care nu trebuie îngrijiți sau udați, pentru că s-a folosit un procedeu de ”înghețare”.
Servicii de multe feluri
Jujube plusează din nou oferta: e florărie, e boutique cu obiecte numai unul și unul, dar e și un loc unde se poate primi consultanță peisagistică, de design interior și unde se organizează ateliere. ”Am îmbinat profesia de arhitect și dragostea pentru plante și atunci facem și peisagistică, amenajări de grădini. La fel, în interior, realizăm pereți din plante, dar facem și design interior”, spune Simona.La Jujube însă poți veni și pentru relaxare. Aici se organizează ateliere pentru copii, în timpul cărora învață cum să construiască din tot felul de materiale personajele preferate din povești sau desene animate.Adulții vin și ei și învață să realizeze aranjamente cu florile și plantele de sezon.
Și pentru că Jujube vă răsună deja în urechi, trebuie să știți că numele vine din chineză și înseamnă prosperitate și bunăstare.
”Căutând semnificația diferitelor plante am dat peste acest nume-jujube. El este de origine chineză, dar mi-a plăcut că suna cumva și franțuzește. Așa că m-am putut juca cu el, aducea cumva și către dragoste, de unde vine și inimioara din logo”, explică Simona.