live video – totul despre certificatele energetice pentru clădiri. interviu cu inginerul claudiu petrescu de la certifen

Poate știați sau poate că nu știați, dar certificarea energetică a caselor, apartamentelor și de fapt a tuturor clădirilor este obligatorie în România. În Sibiu există o firmă care face acest lucru cu succes de aproape trei ani. De la 17.00 stăm de vorbă cu cei de la CERTIFEN despre aceste certificate energetice.

Târgul Imobiliar de la Redal Expo, din acest weekend are printre cele aproape 70 de firme, agenții imobiliare, etc., și o firmă ce activează într-un domeniu ce nu ar trebui să ne fie străin. Acolo i-am descoperit pe cei de la CERTIFEN. Poate că numele nu vă spune nimic dar cu siguranță că gândul vă zboară către o firmă ce se ocupă cu certificări. Ei bine așa și este. Cei de la CERTIFEN activează în domeniul certificării energetice încă din anul 2014 și este compusa din Auditori Energetici de grad 1 și grad 2, specializarea Construcții si Instalații. Ca să fim pe înțelesul tuturor, vă spunem că CERTIFEN emit certificate energetice pentru toate tipurile de clădiri din oraș și nu numai.
Certificatul de performanta energetica(Certificatul energetic) este un document care evidențiază consumurile de energie pentru producerea căldurii, a apei calde, a iluminatului ale unui imobil.
Important de știut este și faptul că certificatul energetic este obligatoriu conform Legii 372/2005 pentru toate imobilele din România care se construiesc (la momentul recepției finale și întabulării), se vând (la semnare actului notarial) sau se închiriaza (la declararea contractului de închiriere la ANAF).
Despre aceste lucuri dar și despre importanța certificatelor energetice, stăm de vorbă în direct sâmbătă de la 17.00 la Târgul Imobiliar Sibiu.

În cadrul CERTIFEN avem Și un inginer topometrist, astfel realizam relevee Și operațiuni necesare la cadastru. Am elaborat peste 2000 de certificate energetice până în prezent pentru clienți persoane fizice și ansambluri rezidențiale în toată țara, dar mai ales în SIBIU.
Am emis și emitem certificate energetice pentru clădirile administrative din județul Sibiu, cum ar fi grădinițe, școli și sedii de primării’’, spune Claudiu Petrescu, reprezentant CERTIFEN. Mai multe detalii însă veți afla de la 17.00 în direct pe Ora de Sibiu și pe pagina noastră de Facebook. Pentru alte detalii puteți accesa site-ul certifen.ro sau pagina de Facebook – Certifen.

Ultima oră

Comentariul meu