video – scandal în trafic la sibiu. biciclist agresat de șoferul unui autocar dacos din vâlcea
Șoferul autocarului (dreapta) a bruscat un biciclist pe Maramureșului. Un alt șofer (stânga) a intervenit și l-a potolit.

Un biciclist a fost bruscat verbal și agresat fizic de către un șofer al unui autocar ce aparține firmei Dacos din Rm. Vâlcea. Ciclistul susține că autocarul a circulat pe pista de biciclete, iar șoferul i-a reproșat acestuia că a dat cu pumnul în autocar și a speriat pasagerii.

Imagini desprinse parcă dintr-un film au putut fi văzute miercuri la Sibiu. Un biciclist susține că autocarul firmei Dacos s-a urcat pe pista de biciclete și a fost nevoit să frâneze brusc din această cauză. Ciclistul povestește că s-a dus în paralel cu șoferul și i-a făcut semn acestuia că circulă pe pistă. Șoferul l-a ignorat și atunci ciclistul a dat cu palma în ușă și i-a mai făcut odată semn celui care era la volan, că circulă pe pista dedicată celor ce merg cu bicicletele.
’’Azi in sibiu. Ce merită ăsta? Nu eram cu mobra sau cu masina de data asta, tocmai ca să evit aglomerația, pt că aveam treabă in Turnișor, când m-am intors spre Ștrand, pe Alba Iulia, in zona podului imediat după MyMoto, inainte de Lidl s-a urcat peste pista de bicicliști fiind aglomerație, eu fiind in paralel cu el adevarat ca mai in spate, dar am fost nevoit să opresc și să ma sprijin de autocar să nu mă urc pe trotuar, ii fac semn la șofer, dar nimic, ajung aproape de el în față, și pleznesc o palma pe ușă și ii fac semn să se uite in oglinzi, el a inceput să claxoneze, rămânând in trafic’’, a povestit tânărul pe contul său de Facebook.

video – scandal în trafic la sibiu. biciclist agresat de șoferul unui autocar dacos din vâlcea
Șoferul autocarului l-a înjurat și agresat fizic pe biciclist pentru că acesta din urmă a lovit cu palma ușa autocarului, după ce în prealabil ciclistul l-a atenționat că circulă pe pista pentru biciclete

Agresat pe Maramureșului
Povestea nu se termină însă aici. Șoferul l-a prins din urmă în trafic pe ciclist, iar pe strada Maramureșului i-a tăiat calea intenționat, iar apoi s-a dat jos din autocar și l-a agresat și fizic și verbal. ’’Pe Maramureșului, apoi m-a ajuns din urmă și de data asta intentionat mi-a taiat fața să mă bage peste bordură, a oprit ca să facă scandal! Și a urmat asta, m-a luat de gât in stația de autobuz si m-a facut in toate felurile, m-a prins de bluză si tragea de mine să imi arate ce i-am făcut la Autocar! Dacă nu interveneau câțiva pietoni nu știu ce făcea zmeul de Vâlcea! Sunt pe cale să-i fac reclamație la Dacos și in cele din urmă la poliție! Am greșit că l-am atenționat că m-a pus in pericol? E normal sa blocheze traficul să facă scandal? Când se civilizează și românii?’’, a mai povestit biciclistul.

video – scandal în trafic la sibiu. biciclist agresat de șoferul unui autocar dacos din vâlcea
Biciclistul susține că șoferul cu autocarul VL- 48 – KKK i-a tăiat apoi intenționat calea pe Maramureșului

Salvat de un șofer din trafic
Tot scandalul a fost curmat de intervenția unui tânăr aflat în stația de autobuz, care s-a interpus între șofer și biciclist. Chiar și așa șoferul a continuat să fie recalcitrant și să înjure. Un alt șofer aflat în trafic, a oprit mașina și s-a dat jos intervenind într-un mod destul de agresiv dar eficient, pentru aplanarea conflictului.

ATENȚIE – IMAGINI CU LIMBAJ INDECENT

YouTube video

Urmăriți imaginile mai sus cu toată pățania din trafic pe strada Maramureșului. sursa video&Foto: C.M. – Facebook

Ultima oră

Participă la discuție

19 Commentarii

  1. In esenta fiecare are dreptate in felul lui . Problema mare este acea minunatie care se numeste pista de bicicleta .Este o porcarie fara seaman , probabil ex primarul nostru prin pelegrinarile lui in strainatate (Germania , Austria , SUA , Italia , etc tari din lumea III-a) asa a vazut si atunci a fost de acord sa f…tem o duga portocalie si sa o numim pista de biciclete.Pentru siguranta lor biciclistii trebuie sa fie foarte atenti si eventual sa mearga pe trotuar cand este trafic foarte mare si la orele cand este foarte aglomerat.Si eu sunt biciclist si va asigur ca multi ar trebui sa sughita (conform zicalei ) cand pedalez prin oras .Trebuie refacute urgent pistele de bicicleta daca vrem sa aratam a oras cat de cat european.

  2. Nu e ok ca s-a ajuns la agresivitate verbala si fizica, dar vinovat in acest caz este biciclistul provocator. E laudabil ca tot mai multi sibieni aleg sa circule cu bicicleta in oras, dar ei trebuie sa respecte regulile de circulatie precum si pe ceilalti participanti la trafic.

    1. nu ai citit nimic…iti dai cu parerea ca ti-ai vazut olteanul.
      pai bai idiotule..cand ala s-a suit peste om cu autocarul…

  3. In ce priveste strict cazul de fata: as intreba biciclistul unde vede el pista de biciclete pe Maramuresului? Soferul Biteco, da, a rezolvat oarecum blocajul insa limbajul e de la usa cortului. Soferul autocarului, e ok ca a oprit pentru a lua la cunostinta ideile biciclistului dar nu era cazul sa escaladeze situatia. Putea sa ii ceara biciclistului sa il insoteasca la politie unde s-ar fi lamurit situatia. Si sincer nu cred ca ar fi fost in favoarea biciclistului. Si eu sint biciclist si in situatia data sincer nu m-as fi simtit indreptatit sa fac scandal.

    1. Nu era vorba de pista de biciclete pe Maramureșului, acolo l-a ajuns din urma șoferul pe biciclist și l-a înghesuit intenționat pe trotuar. Asta nu se mai cheamă accident ci tentativa de omor. Eu în locul biciclistul as face plângere penala împotriva șoferului.

      1. Biciclistii nu au de ce sa forteze trecerea pe langa masini. Arata-mi te rog unde scrie ca biciclistii au dreptul de a trece prin dreapta masinilor in orice situatie. Ca biciclist ma pot strecura prin trafic insa o fac pe raspunderea mea. Ma asigur ca pot fi vazut si ca am suficient loc, aboia apoi trec. Parerea mea e ca si “convingerea”asta gresita o aveti tot din cauza greselii facute de primarie. Dunga rosie trasata pe cateva strazi a facut mai mult rau decat face bine.

        1. Soferii au obligatia de a se asigura ca nu acroseaza in dreapta niciun participant la trafic, indiferent de situatie! Asta e valabil si pentru pasagerii din autovehiculele stationate PE CAROSABIL cand deschid portiera! Probabil sun multi soferi care habar n-au de ei ca si tine, ca si dobitocul ala de pe microbuz!

          1. Soferii au multe obligatii si le cunosc destul de bine. Pe carosabil ar trebui sa circule doar oameni care cunosc bine codul rutier (cu carnet). Din pacate la capitolul biciclete nu poti avea aceasta pretentie, biciclistii fiind mai mult niste pietoni cu roti. Avand in vedere aceste diferente si faptul ca intalnirea intre un vehicul si un biciclist poate avea consecinte foarte grave, biciclistul ar trebui protejat la fel cum o facem cu pietonii. In occident nu e nevoie sa mai “pedalam” acest subiect la nesfarsit deoarece ei au inteles si au facut lucrurile cu cap. La noi insa, ca si in alte domenii, haosul domneste fiind creat cateodata chiar de catre institutiile care ar trebui sa se ocupe de asta… De aceea la noi se mazgaleste o dunga pe un carosabil deloc potrivit ca latime pentru asa ceva si gata. Tot la noi poti vedea si culmea pistei de biciclete: desenata in giratoriu… Domnule, te rog masoara-ti cuvintele. Te comporti la fel cu cele 3 personaje din aceasta istorioara trista, nu incerci sa intelegi nimic din ce ti se spune, doar dai drumul la injurii. Probabil ca puteai fi cu succes in locul oricarui personaj din sceneta asta…

  4. Pista de biciclete nu se face cu jumate de metru de carosabil si niste vopsea, mai ales pe drumuri inguste si cu trafic greu. Biciclistii care se aventureaza sa devanseze pe acea gluma de pista isi risca viata deoarece pot intra in unghi mort al oglinzii si distanta intre ei si masina e f mica. Primaria trebuie sa largeasca trotuarele acolo unde se poate si sa faca piste pe trotuar. In rest, biciclistii ar trebui sa se adapteze la trafic ca oricare alt veihicul. Ii inteleg si frustrarea soferului de VL dar nu ii impartasesc iesirea. Biciclisti, aveti grija, circulatul pe marginea drumului si devansarile sunt foarte periculoase. Uneori puteti fi acrosati de un sofer ce ocoleste o groapa in asfalt (si avem destule dinastea), fara intentie si puteti iesi foarte sifonati din aceasta experienta. Prudenta nu cred ca a omorat pe nimeni. Eu in situatii de genul asta in care coloana de masini nu se prea misca si nici nu prea e loc pe margine, prefer sa urc pe trotuar, unde merg incet sa nu deranjez pietonii dar ma misc fata de coloana si mai ales sunt in deplina siguranta
    Primaria sa ia aminte: vopseaua pe jumate de metru de carosabil nu se numeste pista de biciclete ci calea spre dezastru. Largiti trotuarele unde se poate

  5. Respect soferului de la Biteco! Si pentru ca l-a calmat pe distrusul ala de la dacos si pentru lectia data pampalailor din statie care in loc sa calmeze cearta, stau si se uita.

  6. Asta lipsea…..acum sa vezi……cum sar sibienii la gatul valcenilor…..Chiar ma intrebam cand o sa apara primul conflict intre “popoare”

    1. De ce va place sa turnati “gaz pe foc”? Spuneti-va parerea asa cum credeti,dar nu deveniti judecator.Se spune ca “cine seamana vant ,culege furtuna”!Pana la urma ,toti suntem ROMANI, doar ca nu o si dovedim.

  7. Problema trebuie clar rezolvata in justitie !
    Felicitari soferului de la “Biteco” !
    Eu l-as premia pentru atitudine (mai putin pentru vorbele de “duh”de la
    sfarsitul conflictului ) .
    Deci , fara patima dar cu insistenta (in sensul de a nu il ierta , pentru-ca poate repeta “figura”) soferul de autocar merita o corectie
    juridica si eventual un consult medical de specialitate .

    1. Vina soferului de autocar a fost aceea ca s-a lasat antrenat intr-un scandal fara rost si a blocat soseaua. Putea sa ii dea intalnire la politie biciclistului si cred ca se rezolva in favoarea soferului. Pe Maramuresului nu avem nici macar periculoasa dunga de vopsea numita de edilii nostri inconstienti pista de biciclete. Ah si nu uitati ca acea portiune de carosabil e si statie de autobuz. Nu se oripileaza oare biciclistii ca pietonii care urca in autobuz si autobuzul le blocheaza “pista”?

      1. Ma gândesc ca poate nu ai permis de conducere de poți abera în halul asta, unde ai văzut tu ca un biciclist sa depășească un autobus oprit în stație pe partea dreaptă? Eu merg cu bicicleta de câteva zeci de ani dar încă nu am văzut situația asta care cu dispreț fata de bicicliști încerci să o invoci.

        1. Te gandesti rau. Si nu pari a fi capabil sa intelegi ce am scris. Am si permis (din ’94) si sunt si biciclist. Nu e vorba de dispret ci doar subliniam ridicolul situatiei in care s-a pus biciclistul respectiv. Ca biciclist nu ai de ce sa fortezi trecerea prin dreapta unui vehicul daca poate fi periculos si mai ales daca nu ai acolo cel putin un marcaj care sa insinueze ca ai putea avea ceva loc rezervat pe carosabil. Dar cum ziceam mai sus, pistele de bicicleta nu se fac ca in Sibiu. In tarile civilizate exista piste facute pe trotuare, biciclistii pot circula linistiti si feriti de trafic chiar daca nu cunosc codul rutier si nu stapanesc poate nici bicicleta prea bine. Biciclistul e mai mult un pieton decat un vehicul deci ar trebui sa stea mai aproape de pietoni si mai departe de masini.