record absolut de participare la astra film junior sibiu 2017. peste 20.000 de bilete vândute

Astra Film Junior Sibiu debutează cu 20.746 bilete vândute și sute de rezervări pe lista de așteptare. Cea de-a IX-a ediție Astra Film Junior se desfășoară la Sibiu din 16 până în 22 octombrie, împreună cu Festivalul internațional de cinema de non-ficțiune, Astra Film Festival.

Filmul documentar este un instrument excelent pentru educația prin și pentru cinema. În premieră în România, Astra Film Junior şi-a asumat rolul de promotor al educaţiei cinematografice prin film documentar încă din 2009, oferind unui număr record de elevi posibilitatea de a trăi experiența vizionării filmelor în săli de cinema și punând la dispoziția educatorilor know-how-ul necesar pentru derularea de activități pre- și post-vizionare. Nu în ultimul rând, atelierul dedicat inițierii liceenilor în producția de film oferă participanților șansa de a afla cum se vede o producție cinematografică din spatele camerei de filmat.
Cea de-a noua ediție începe luni, 16 octombrie, cu săli arhipline. Filmele din program sunt despre preocupări și pasiuni ale unor copii din diverse țări ale lumii (pentru clasele primare), despre adolescenți în competiție (cu alții sau cu ei înșiși), despre celebritate online sau despre curajul de a sfida interdicții absurde.
Proiecțiile au loc în fiecare dimineață de luni până vineri între 8.30 și 14.00, în următoarele săli din centrul Sibiului: Sala Thalia, Sala Auditorium (Universitatea L. Blaga), Teatrul Gong și Astra Film Cinema.
Un program de cinema imersiv, cu filme pentru elevi mai mici și mai mari, va rula de luni până vineri între orele 9.00 și 14.00 la cinematograful-dom din centrul Sibiului.
Spectatorii din clasele primare se pot înscrie la Concursul de benzi desenate, ai cărui câștigători vor fi desemnați de juriul format din François Montier, inițiatorul Festivalului de Benzi Desenate de la Sibiu, Coralie de Gonzaga, artist vizual și DJ și Silviu Tomișteanu, art director. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă 21 octombrie la ora 14.00 la ”Sala de sticlă” de la Thalia.
Duminică 22 octombrie va avea loc pe scena Sălii Thalia prezentarea de gală a scurtmetrajelor realizate de către liceeni în cadrul Atelierului ”Primul meu film documentar”, în prezența absolvenților atelierului.
”Asistăm la un adevărat fenomen” – spune Dumitru Budrala, directorul Astra Film. ”Și până acum numărul de participanți a fost în creștere progresivă, dar ceea ce se întâmplă la această ediție întrece toate previziunile optimiste cu care am pornit la drum acum 8 ani. Este clar că, pentru edițiile viitoare, trebuie să găsim formule de a crește capacitatea de proiecție. Suntem mândri de răspunsul entuziast al populației școlare sibiene și ne dorim ca toți să aibă loc la programele noastre.”

record absolut de participare la astra film junior sibiu 2017. peste 20.000 de bilete vândute

Prezențe sonore proeminente la Astra Film
Cântăreață, compozitoare, textier și interpretă de înaltă clasă, Luiza Zan este una dintre cele mai proeminente figuri din jazz-ul românesc. La Astra Film va concerta împreună cu Peter Sarik Trio al multipremiatului artist Peter Sarik, într-o întâlnire muzicală excepțională, luni, ora 21.00 la Sala Thalia.
Sâmbătă 21 octombrie ora 21.00 este programat concertul de muzică de cameră SonoRo, într-un recital care se înscrie în preocupările grupului de a crea o simbioză între muzică și “spații impresionante, cu trecut de poveste”, după cum spune Răzvan Popovici de la Sonoro. Spațiul va fi Sala Thalia, iar muzicienii sunt Răzvan Popovici (violă), Ella Bokor (violoncel), Diana Ketler (pian) și Thorsten Johanns (clarinet). Biletele se găsesc pe www.eventbook.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică