prim procurorul româniei, augustin lazăr, vine la astra film fest

Prim-procurorulRomâniei, Augustin Lazăr, va participa la proiecția filmului Pe urmele aurului transilvănean, în regia lui Andrei-Nicolae Teodorescu, marți, ora 16:00, la Thalia. Tot marți, AFF aduce pe marele ecran Omul care știa 75 de limbi, regizat de Anne Magnussen șiPaweł Dębski, difuzat în cadrul secțiunii Documentare norvegiene, la ora 19:00. Proiecțiilevor fi urmate de sesiuni de Q&A cu regizorii.

Pe urmele aurului transilvănean esteo poveste-thriller care va ține spectatorul țintuit în scaun, cu suspans, umor și dramă, ce pune accent pe investigațiile desfășurate vreme de zece ani pe două continente, Europa și America de Nord, după furtul și traficarea unor artefacte arheologice. Filmul oferă informații inedite despre traficul de artefacte pe piața neagră internațională, despre vânătorii de comori, experții în antichități, suspecții arestați și cele 13 brățări dacice de aur recuperate. La proiecția de marțivaparticipași Augustin Lazăr, procurorul general al României, cel care a coordonatinvestigațiași a luaturmeleauruluidacicfurat.

Omul care știa 75 de limbi este o reconstituire animată care redă povestea vieții unui poliglot și a iubirii sale de o viață pentru prințesa Elisabeta de Wied, devenită mai târziu regină a României, pentru care a fost tutore și cu care a păstrat legătura în timpul vieții. Este o dramă psihologică despre un om genial și complex, un lingvist care s-a implicat intens în lupta pentru drepturile minorităților. La proiecția de marți va fi prezent și un descendent al familiei regale din România, Nicolas Medford Mills, nepotulRegelui Mihai.
Gala de deschidere AFF șiconcertul Luiza Zanvor fi difuzateîn livestream pewww.astrafilm.roșipepagina de facebook a evenimentului.

Ultima oră

Comentariul meu