vremea în weekend – vom avea parte de soare și temperaturi mai ridicate

Spre deosebire de weekend-ul trecut când vremea a fost urâtă și rece, în acest weekend vom avea parte de soare și temperaturi mai ridicate.

Vremea se va menţine caldă în sudul şi sud-estul ţării, vineri, dar în restul teritoriului se va răci uşor faţă de ziua precedentă, informează ANM, citat de Mediafax.
Sâmbătă vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul, nord-estul ţării, precum şi la munte, unde izolat, cu precădere noaptea, vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va avea intensificări locale în Moldova, Dobrogea şi în zonele de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade în nordul Moldovei şi 21…22 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 1 şi 11 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase din vest şi centru, izolat se va semnala ceaţă.
La munte cerul va fi temporar noros şi izolat, cu precădere noaptea, în Carpaţii Orientali, vor fi condiţii să plouă slab. Local vântul va avea intensificări, îndeosebi în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Valorile de temperatură vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Spre sfârşitul intervalului, pe văi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.
Duminică vremea se va încălzi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Carpaţii Orientali, unde cu totul izolat vor fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales după-amiaza şi seara şi la altitudini mai mari. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, vor fi condiţii de ceaţă.

Ultima oră

Comentariul meu