șeful de la samsung demisionează când compania are 12 miliarde profit operațional

Directorul general al Samsung, Kwon Oh-Hyun, intenționează să demisioneze în luna martie 2018 deși compania înregistrează porfituri record. Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd estimează că în trimestrul al treilea va realiza un profit record, potrivit Agerpres, care citează AFP.

Samsung se străduiește să depășească un scandal provocat de arestarea moștenitorului grupului Jay Y. Lee într-un scandal de corupție. Totuși, Samsung Electronics a estimat că în perioada iulie-septembrie 2017 a realizat un profit operațional record de 14.500 miliarde woni (12,8 miliarde de dolari), de aproape trei ori mai mult decât rezultatul de 5.200 miliarde woni înregistrat în perioada similară a anului trecut. Vânzările sunt așteptate să crească cu 29,65% până la 62.000 miliarde woni. Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, va da publicității rezultatele finale la sfârșitul acestei luni.

Directorul general Kwon Oh-Hyun a declarat însă că Samsung trece printr-o „criză fără precedent” atunci când și-a anunțat intenția de a demisiona.

„Din fericire, compania produce în prezent cele mai bune rezultate din istorie dar acesta este doar rezultatul deciziilor și investițiilor făcute în trecut. Pe măsură ce ne confruntăm cu o criză internă fără precedent, cred că a venit timpul pentru companie să înceapă din nou, cu un nou spirit și o conducere tânără care să poată răspundă mai bine la provocările care apar de pe urma evoluțiilor rapide din industria IT”, a spus Kwon Oh-Hyun.

În vârstă de 64 de ani, Kwon Oh-Hyun este considerat al doilea om în ierarhia Samsung Group. Pe lângă funcțiile de CEO și președinte al Consiliului de Administrație la Samsung Electronics, Kwon Oh-Hyun conduce diviziile de componente, care includ chipurile de memorie și display-uri.

Ultima oră

Comentariul meu