organizatorii red bull romaniacs susțin regulamentul pentru atv-uri și moto enduro de la rășinari

Reprezentanții celei mai populare competiții de moto enduro din lume au anunțat vineri că susțin demersul comunei Rășinari de a aduce reglementări suplimentare legat de circulația ATV-urilor și motoarelor de enduro în localitate și pădurile de pe teritoriul acestei comune.

Referitor la informațiile apărute în mass-media legate de noul regulament propus de Primăria comunei Rășinari organizatorii celui mai mare raliu de hard enduro din lume, vin cu câteva precizări.
CITIȚI ȘI: VIDEO – Interzis pentru motociclete enduro și ATV-uri în păduri și pe trasee turistice la Rășinari. Se dau amenzi
’’Red Bull Romaniacs a militat întotdeauna pentru idea unui cadru organizat al practicării fenomenului enduro, indiferent că vorbim de competiții sportive, activități turistice sau de recreere. De 14 ani, competiția noastră se desfășoară în cadrul unor reglementări ce au apărut în urma unui dialog constant și a unei colaborări foarte bune cu administrațiile locale. Prin urmare, susținem demersul comunei Rășinari de a aduce reglementări suplimentare în acest domeniu. Din punctul nostru de vedere, aceste noi reglementări vin ca un sprijin pentru dezvoltarea turismului enduro în zonă, turism ce aduce sume importante de bani în bugetele comunităților locale și care poate fi un factor important de dezvoltare turistică. Considerăm că un dialog productiv între administrațiile locale sau județene și reprezentanții turismului enduro va contribui la dezvoltarea acestei ramuri turistice. În urma unor reglementări asemănătoare, turismul offroad a relansat economic regiuni importante din multe țări, pe mai multe continente. Sperăm ca prin aceste noi reguli să se asigure un climat propice de dezvoltare a comunității enduro din județul Sibiu”, se arată într-un comunicat remis către ora de Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu