video – interzis pentru motociclete enduro și atv-uri în păduri și pe trasee turistice la rășinari. se dau amenzi

Primăria și Consiliul Local al comunei Rășinari a adoptat un regulament prin care practicarea sporturilor hard enduro sau mersul cu ATV-urile prin pădurile din localitate sunt strict interzise. Enduriștii și ATV-iști vor avea totuși voie pe anumite trasee.

Vremurile când turiștii se plimbau cu ATV-urile pe unde doreau sau pasionații de enduro cu motocicletele își făceau cap prin pădurile din Rășinari sunt oficial apuse.
Comuna din vecinătatea Sibiului a decis prin hotărâre de consiliu local că trebuie adoptat un regulament prin care să se interzică aceste lucruri. Acest regulament a fost conceput și a fost și adoptat, iar totul s-a întâmplat după ce localnicii s-au plând că potecile din păduri au fost distruse, iar cei ce merg cu motociclete de enduro sau ATV-uri le-au distrus și pășunile sau livezile în anumite zone. ”În primul rând sesizările oamenilor ne-au determinat să luăm o astfel de decizie. (..) Mai există încă un motiv. Încercăm să facem ca zona Mărginimii Sibiului să fie o zonă eco-turistică, iar din acest punct de vedere trebuie să existe un astfel de regulament pentru ca noi să putem fi certificați în acest domeniu. Bineînțeles primul lucru care ne-a determinat a fost, repet, cel al reclamațiilor din partea cetățenilor. Ne-au semnalat că cei care practică acest sport merg pe proprietăți private și nu țin cont de faptul că sunt animale în zonă și le sperie”, a explicat Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.video – interzis pentru motociclete enduro și atv-uri în păduri și pe trasee turistice la rășinari. se dau amenzi

Pot merge pe trasee bine stabilite
Totuși practicarea acestor sporturi sau drumeții nu sunt în totalitate interzise. Vor fi stabilite trasee speciale, iar enduriștii și ATV-iștii le vor putea folosi după ce se înregistrează oficial la primărie. ”Se vor adopta niște trasee pe care ei vor putea circula, cum ar fi drumurile publice sau private ale comunei, chiar și forestiere. Tot prin regulament vom stabili și cum trebuie să se comporte în momentul în care se întâlnesc cu drumeți sau cu cei care practică cicloturismul, respectiv să reducă viteza și să facă zgomot cât mai puțin. Toată lumea trebuie să se bucure de natură și nu trebuie să ne deranjăm unii pe alții. Vom colabora și cu poliția și Asociațiile de profil în care se practică aceste sporturi”, a mai spus Bucur.

YouTube video

Cei care nu vor respecta noul regulament vor fi drastic sancționați și amendați. Sancțiunile pornesc de la 50 de lei și pot ajunge chiar și la 500 de lei. Foto: Extreme Enduro Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu