un avion de vânătoare s-a prăbușit de ziua spaniei. pilotul nu s-a catapultat - video

Sărbătoarea națională a Spaniei s-a încheiat joi cu o tragedie. Căpitanul Borja Aybar García, pilotul unui avion de luptă în vârstă de 34 de ani, a murit după ce a participa la demonstrația aviatică din 12 octombrie. Avionul Eurofighter pe care îl pilota s-a prăbușit la aterizarea pe baza aeriană Los Llanos (Albacete), la revenirea de la parada militară din Madrid. Șeful guvernului Mariano Rahoy și ministrul apărării au părăsit recepția oferită de regele și regina Spaniei în Palatul Regal pentru a se deplasa la baza aeriană. Potrivit Ministerului Apărării, accidentul s-a produs în timpul manevrelor de aterizare, din cauze deocamdată neelucidate.

un avion de vânătoare s-a prăbușit de ziua spaniei. pilotul nu s-a catapultat - video
Căpitanul Borja Aybar García, pilotul care și-a pierdut tragic viața de Ziua Națională a Spaniei

Martorii au povestit potrivit El Pais, că cele patru avioane care au participat la demonstrație au ajuns în apropierea bazei zburțnd în formație, la altitudine joasă. Își deschideau trenul de aterizare, când unul dintre avioane s-a prăbușit brusc, provocând a mare explozie la contactul cu solul, urmată de mult fum.
Pilotul era experimentat dar zburând la joasă altitudine, nu a mai avut timp să se catapulteze, presupun anchetatorii accidentului.
Avionul era unul dintre cele 78 de aeronave care au participat la demonstrația aviatică de la Madrid.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu