video foto – greenpeace a desenat un soare uriaș în piața mare. mesaj pentru președintele iohannis
Credit foto: Mircea Ioan Topoleanu Ciocolatescu

Moment important în Piața Mare din Sibiu, luni după amiază. Reprezentații Greenpeace România au desenat cu ajutorul unor petale de pânză un soare uriaș. Scopul campaniei este acela de a limita încălzirea globală.

Aproximativ 60-70 de persoane au participat la acțiunea de luni din centrul Sibiului. Sibienii și turiștii aflați în zonă pe la ora 12.00 s-au oprit și au fotografiat momentul, fiind de accord cu scopul acestuia. ’’Evenimentul face parte din campania Greenpeace «Energy Citizens », prin care susținem o descentralizare a producției de energie națională și pledăm ca fiecare cetățean sau mică (medie) intreprindere care dispune (sau plănuiește să investească) în surse de energie regenerabilă să fie susținuți si să poată contribui la dezvoltarea infrastructurii energetice naționale. video foto – greenpeace a desenat un soare uriaș în piața mare. mesaj pentru președintele iohannisScopul campaniei este în rând cu tinta propusă la COP21, de a limita încălzirea globală cu 1.5o C, atingând pragul de zero emisii intre 2030-2050’’, spun cei de la Greenpeace.video foto – greenpeace a desenat un soare uriaș în piața mare. mesaj pentru președintele iohannisAcțiunea de luni a început la ora 12, în Piața Mare, unde voluntarii și activiștii Greenpeace au amplasat 12 raze pentru a forma SUN of SIBIU.

O remorcă solară a fost amplasată în zonă pentru încărcarea telefoanelor și laptopurilor participanților, iar coordonatorii de campanii Greenpeace au oferit informații complete despre funcționarea trailerului, dar și despre campaniile Greenpeace din domeniul energiei.

Mesaj pentru Iohannis
’’Am ales Sibiul pentru a transmite un mesaj de susținere cu privire la angajamentul pe care Președintele Klaus Iohannis l-a luat, în numele României, prin semnarea acordului climatic de la Paris. video foto – greenpeace a desenat un soare uriaș în piața mare. mesaj pentru președintele iohannisDe asemenea, evenimentul are loc în contextul participării țării noastre la Conferința Climatică de la Bonn, Germania, din 6-17 noiembrie, prilej pentru România să rămână angajată pe drumul cel bun prin acțiuni ferme și ambițioase, care vor limita efectele schimbărilor climatice’’, spun cei de la Greenpeace.video foto – greenpeace a desenat un soare uriaș în piața mare. mesaj pentru președintele iohannisGreenpeace a organizat prima acțiune de acest tip la Paris, în timpul discuțiilor pentru semnarea acordului climatic, și mai recent la Barcelona, pentru a reaminti de promisiunile făcute prin semnarea acordului din 2015.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ar fi foarte interesant de unde este subventionata aceasta organizatie globala, asa vor ei sa limiteze incalzirea globala ? Sa mearga in China, Rusia si Coreea de Nord, acolo e de ei !