chinezii reinterpretează arta animației într-un spectacol despre război și pace la sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă marți, 10 octombrie, ora 11:00 și 18:00, spectacolul „Soldățelul Zhang Ga” al companiei „Jingyang” din Beijing, China.

Trei artiști interpretează o armată temută. O marionetă dă viață unui copil uimitor prin sensibilitatea și puterea sa în vreme de război. Combinând elemente orientale ca dansurile populare, muzica, opera și ritmurile de tobe specifice Chinei cu dansul modern, mima și pantomima de origine occidentală, show-ul de la Sibiu își propune să redea o poveste tradițională într-un limbaj audio-vizual internațional. Prin umor și sensibilitate, spectacolul oferă o temă de reflecție asupra ororilor războiului și valorii păcii. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 6 ani și are o durată de aproximativ 45 de minute.
Cea de-a III-a ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu reunește timp de nouă zile, în perioada 7 – 15 octombrie 2017, artiști din Belgia, Bolivia, Cehia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Portugalia, România și Ucraina. De la spectacole de animație pentru copii cu vârsta de doar un an, la magia păpușilor și marionetelor pentru școlari, dar și spectacole eclectice pentru adolescenți, festivalul conectează spectatorii la noutățile din zona artelor performative și aduce în discuție problemele cu care se confruntă noile generații de părinți și educatori.
Festivalul Tânăr de la Sibiu este finanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de UNITER și Consiliul Județean Sibiu.
Biletele pentru ediția din acest an a festivalului pot fi achiziționate atât de la sediul teatrului (miercuri – vineri de la 11:00 la 18:00, sâmbăta de la 10:00 la 18:00 și duminica de la 10:00 la 14:00), cât și online prin eventim.ro sau în Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet variază între 7 și 14 lei, în funcție de spectacol și locul în sală. Pentru biletele achiziționate în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%.

Ultima oră

Comentariul meu