dan gîrtofan și tudor mârza se impun în finala sezonului de la raliul sibiului

Echipajul format din Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (ProRally Team Brașov) a dominat ultimul raliu al anului, câștigând 12 speciale din 14.

Gîrtofan și Mârza (Skoda Fabia R5) au fost de neoprit pe specialele sibiene, scăpând victoria doar pe PS3 și în superspeciala urbană care a tras cortina asupra sezonului 2017 din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Bogdan Marișca și Carmen Poenaru (Ford Fiestas R5) au dus la bun sfârșit un parcurs tactic, poziția secundă asigurându-le titlul național absolut. Este al doilea titlu pentru pilotul clujean, după cel din 2005.
Valentin Porcișteanu și Dan Dobre (Mitsubishi Lancer Evo IX) au atacat locul al doilea, dar s-au mulțumit cu ultima treaptă a podiumului la general și victoria la clasa 3. Aceștia au bifat un nou succes într-o superspecială, în buna tradiție a acestui echipaj în 2017.
Rareș Tomiță/Levente Csegzy s-au clasat pe 4 la general și pe 2 la clasa 3, fiind totodată cel mai bine clasat echipaj local. Al cincilea la general, după un parcurs foarte solid în cele două zile a fost echipajul NRA care a triumfat la disputata clasă 11, Vlad Cosma/Francesca Maior.
Abandonurile lui Adrian Răspopa și Adrian Teslovan au dus la o surpriză în cadrul clasei 5, adjudecată de Gabriel Ene. Csongor Szabo a debutat cu victorie la clasa 7.
Mihnea Mureșan a triumfat în premieră la populara clasă 9, reușind totodată un foarte bun loc 11 la general cu al său model Dacia Sandero. Bucuria sa a fost dublată de al doilea titlu cucerit: după cel al debutanților, Mureșan a învins și în Cupa Dacia.
Radu Necula a fost devansat la clasa 9, dar a rămas primul în cadrul Cupei Suzuki. Localnicul Gheorghe Badea a fost unicul concurent care a ajuns la sosire în cadrul clasei 12, triumfând așadar acasă.
Gabriel Stanciu și Levente Kovacs (Ford Escort Mk. II) au reușit un nou succes în Campionatul Național pentru Vehicule Istorice de Competiție, iar Petru Constantinescu și Radu Gurămultă (Opel Ascona) au fost singurii rivali care au ajuns la sosire.
În cadrul Campionatului Național Rally2 Dunlop am avut un podium monopolizat de diverse modele Renault: Mihai și Raul Trifu au învins în fața campionilor Cosmin Sălișteanu și Alin Lăpădușa, iar pe 3 s-au clasat Cosmin Bălan și Florian Nițurad.
Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania. Mașina oficială a Raliului Sibiului UniCredit Leasing este oferită de Autoklass Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu