Eveniment muzical de excepție la Sibiu. Poftiți la concertul AG Weinberger de la Biblioteca Astra

Miercuri, 11 octombrie 2017, ora 19, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu vă invită într-o aventură muzicală excepțională oferită de cel mai bun interpret de blues pe care România l-a dat vreodată – AG Weinberger.

#GringoTronic# se descrie într-un concept inedit, într-un spectacol multimedia, cu și despre cele mai uimitoare poveşti ale secolului trecut spuse azi, în secolului XXI. Un spectacol care vorbeşte despre una dintre cele mai frumoase călătorii muzicale transpuse în imagine, de la blues-ul tradiţional şi până la electro, de la naşterea patefonului până la noile tehnologii sonore. Povestea unui GRINGO care pulsează viu, călătoreşte azi, în acordurile străzii deceniului doi.
Publicul prezent va fi martorul unor îngemănări de stiluri, armonii şi influenţe, cu pornire de la piesele clasice, până la elementele de muzică electronică, însoţite de loopuri de chitară, voce, muzicuţă şi lapsteel guitar, toate filtrate în stilul propriu al lui AG Weinberger, într-un experiment sintetic, post-modern, într-un minunat recital de virtuozitate.
Momentul musical va fi urmat de unul literar, prin Lansarea cărții SINGULAR. Lamentări, observații, studii, poezii și alte texte ale artistului AG WEINBERGER. Cartea conține eseuri, poezii, studii și articole muzicologice, o selecție de texte într-o formulă originală, care se bucură și de o calitate editorială de excepție, marca Libris Editorial.
Dublul eveniment se va desfășura în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu (etaj 2, corp A), din strada George Barițiu, nr. 5.
Acțiune culturală realizată în colaborare cu Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Intrarea se face pe bază de REZERVARE pe email: metodic.bjastra@gmail.com sau la telefon 0269 210551, de luni până vineri, între orele 8-16.

Ultima oră

Comentariul meu