trei mineri dați dispăruți după ce o galerie s-a surpat într-o mină de la lupeni
Foto Arhiva

Stare de alertă în Valea Jiului. Trei ortaci ce se aflau în subteran în mina de la Lupeni, au fost dați dispăruți de autorități, după ce o galerie în care aceștia se aflau, s-a surpat.

Trei mineri de la Mina Lupeni au fost daţi dispăruţi în urma unei surpări care a avut loc într-o galerie, iar la ora transmiterii acestei ştiri echipele de salvatori intervin la faţa locului. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că la momentul incidentului în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze, anunță News. Echipa de salvatori a intrat în subteranul Minei Lupeni, unde a avut loc o surpare, şi a anunţat că cei trei mineri daţi dispăruţi ar putea fi în viaţă întrucât se aud voci, spune liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului.
”Echipa de salvatori a intrat deja în subteran. Ne-a comunicat la suprafaţă că se aud voci, ceea ce înseamnă că cei trei mineri ar putea fi în viaţă”, a declarat liderul Sindicatului Muntele din Valea Jiului, Darius Câmpean.
El a mai spus că accesul în zona în care a avut loc surparea este foarte dificil. Galeria unde a avut loc surparea este la o adâncime de 500 de metri. La rândul lui, prefectul de Hunedoara, Fabius-Tiberiu Kiszely, a declarat că a luat legătura cu secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi că la faţa locului va fi trimis un elicopter SMURD.
Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat că la momentul surpării în galerie se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să iasă. Ceilalţi trei au fost prinşi sub dărâmături, fiind daţi dispăruţi. Iniţial, Petcu spunea că la acel moment în subteran erau 14 mineri.

Ultima oră

Comentariul meu