dosarul gruparea cămătarilor din sibiu - mulți inculpați au fost achitați, dar o parte merg la închisoare

Inculpații în Dosarul Cămătarilor din Sibiu au primit miercuri sentințele la Curtea de Apel Alba Iulia. Pedepsele sunt cuprinse între 1 și 5 ani, dar o parte din inculpați scapă de pușcărie.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat miercuri seara sentința în așa-numitul dosar al “grupării cămătarilor din Sibiu”, despre care anchetatorii au susținut că a creat un prejudiciu părților vătămate de peste un milion de euro, notarul public implicat în acest caz primind o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, conform Agerpes. Potrivit sentinței, Răzvan Emilian Mărginean a primit 1 an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire grup infracțional nestructurat și 3 ani închisoare pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave în formă continuată, cele două pedepse fiind contopite în cea mai grea. Instanța a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de 3 ani închisoare pe durata unui termen de încercare de 5 ani, perioadă în care condamnatul trebuie să se supună anumitor măsuri. Acestuia i-a fost comutată din pedeapsa aplicată durata reținerii și a arestării preventive începând cu 12 noiembrie 2012 și până la 23 ianuarie 2014.
VEZI ȘI: S-au pronunțat sentințele în Dosarul Cămătarilor de la Sibiu. Pedepse între un an și cinci ani de închisoare
Notarul a fost achitat de învinuirea săvârșirii infracțiunii de sprijinire grup infracțional organizat, a infracțiunii de complicitate la șantaj și de cea a săvârșirii infracțiunii de fals intelectual în formă continuată.
Cu privire la 5 dintre cei 14 inculpați trimiși în judecată în acest dosar, CA Alba Iulia a dispus condamnarea cu executare a pedepselor cuprinse între 4 ani închisoare, respectiv 5 ani și 10 luni închisoare. Vezi AICI ce pedepse au primit ceilalți inculpați.

Ultima oră

Comentariul meu