datfest, în penultima zi. au fost spectacole de top

Ziua de miercuri a început cu un atelier de arta actorului susținut de Eugen Gyemant, cu elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”, specializarea actorie. Tinerii au discutat scene din spectacolul „Avioane de hârtie”, și au aprofundat temele centrale ale textului, după care au reprodus, prin improvizație, scenele discutate.

„MAL/PRAXIS” a continuat seria evenimentelor celei de-a treia zi a DATfest. Spectacolul de Bogdan Georgescu a fost susținut de către Codruța Vasiu, Cristina Blaga, Alexandra Spătărelu, Cristina Ragos, Alexandra Gavrilov, Ștefania Marola și Raj-Alexandru Udrea la Teatrul pentru Copii și Tineret „GONG”. Cu un umor rafinat și sincer, reprezentația de la ora 18:00 a adus publicului o stare de bine, urmată de tensiunea unor emoții pline de sensibilitate.

La Studioul de Teatru CAVAS, „Avioane de hârtie” s-a bucurat de o nouă reprezentație, de data aceasta cu o altă distribuție. Spectacolul în regia lui Eugen Gyemant a adus în scenă pe studenții anului III, specializarea actorie, cu elan și pasiune pentru meseria pe care o practică.

Sălile au fost pline. A mai rămas o zi în care publicul sibian își poate hrăni setea de teatru și cultură, cu evenimentele ultimei zi.
Astfel, joi, 5 octombrie, la Librăria Humanitas, Alexandru Ion, actor și co-președinte al Festivalului Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, susține o întâlnire teatrală intitulată „Studentul, profesionistul și spațiul dintre ei”, în care va discuta despre perioada de tranzit între studenție și momentul în care tânărul ajunge un adevărat profesionist în meseria pe care o practică.

Seara se va încheia cu „#minor”, distins cu premiul pentru „Cel mai bun spectacol”, în cadrul ediției de anul trecut, iar la final va avea loc gala de închidere și de decernare a premiilor, în care juriul festivalului format din Alexandru Ion, Luana Pleșea și Livia Ilie, vor decide cui vor înmâna premiul pentru „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță” și „Cel mai bun spectacol”.

Ultima oră

Comentariul meu