a crescut numărul de nou născuți la sibiu față de anul trecut
FOTO Arhiva

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea SCJU Sibiu este în creștere în 2017, condițiile foarte bune din cadrul acesteia determinând din ce în ce mai multe mămici să apeleze la serviciile oferite.

În primele 9 luni ale anului curent au avut loc 2239 de nașteri, cu circa 5% mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, când s-au consemnat 2133 de nașteri.
Per total, în perioada ianuarie – septembrie 2017 s-au înregistrat 2286 de nou-născuți, dintre care 1195 de băieți și 1091 de fete.
Cei mai mulți copii s-au născut în luna septembrie -282 iar cei mai puțini în luna aprilie – 206.

Despre maternitatea SCJU Sibiu
Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, atât din perspectiva condițiilor de cazare și tratament, mama şi copilul fiind îngrijiţi împreună în acelaşi salon, de tip rooming-in, în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător, cât și din perspectiva profesionalismului personalului medical, care asigură cele mai bune îngrijiri nou-născuţilor, având printre cele mai bune rezultate din țară.

Ultima oră

Comentariul meu