sibian premiat la hollywood pentru un best-seller care face furori în america. povestea lui adi dragoman e fabuloasă

Adi Dragoman este un om de afaceri sibian, cu succes în domeniul în care activează. La finalul lui septembrie, într-o ceremonie fastuoasă de la Hollywood, a fost recunoscut în Statele Unite ale Americii ca autor de best-seller. Adică ceea ce a scris el s-a vândut în zeci de mii de exemplare. Este co-autorul unei cărți de dezvoltare personală, scrisă alături de unul dintre cei mai cunoscuți traineri în acest domeniu- Brian Tracy.

De unde până unde?
Adi Dragoman a urmat anul trecut niște cursuri de bussiness și dezvoltare personală cu Brian Tracy. Cursurile s-au ținut on-line, dar toți cei care au participat, au interacționat. După terminatea cursului însă a venit surpriza. ”Am primit un e-mail prin care eram invitat să scriu un capitol despre experiența mea în afaceri, drumul parcurs până la succes. Am fost foarte flatat, mai ales că nu mă așteptam la o astfel de propunere, eu nu am scris niciodată”, povestește sibianul.
După ce a acceptat provocarea, lui Adi i s-a dat un termen limită până la care să predea manuscrisul. ”Mi-a fost greu, pentru că nu sunt scriitor, nu știam cum și de unde să încep, așa că am tot amânat. Cu câteva zile înainte de termen am început însă să scriu. În trei nopți am reușit să pun pe hârtie povestea mea”, spune Adi Dragoman.

sibian premiat la hollywood pentru un best-seller care face furori în america. povestea lui adi dragoman e fabuloasă
Cartea poate fi cumpărată de pe Internet

”Craking the Code to Succes” by Adi Dragoman
Capitolul sibianului este al 39-lea în cartea devenită best-seller ”Cracking the Code to Success”. Celelalte capitole sunt scrise de antreprenori de succes din toată lumea. Adi a povestit drumul său spre lumea afacerilor și cum a reușit să învingă falimentul. ”Am scris și despre schimbările din interiorul meu, dezvoltarea mea ca și persoană, pentru că de aici pleacă totul. Trebuie să te schimbi tu ca să poți avea succes și să te bucuri de el.

”Have hope. Everyone gets a second chance”, adică ”Ai speranță. Toată lumea primește o a doua șansă” este numele capitolului scris de Adi. ”Am ales acest nume pentru că am primit o a doua șansă, deci este posibil. După ce din cauza crizei economice am dat faliment cu o firmă de distribuție, am reușit să revin și să ma impun ca antreprenor. Acum mă ocup de construcții, am o tipografie și o firmă ce activează în domeniul imobiliarelor. La finalul capitolului am enumerat 7 condiții despre care cred eu că trebuie îndeplinite ca să reușești”, spune sibianul premiat la Hollywood.

Dezvoltarea personală l-a adus aici
Adi Dragoman a fost premiat la Hollywood de către Academia Națională a autorilor de best-seller.
”A fost o ceremonie frumoasă și emoționantă în același timp. Nu m-am gândit vreodată că o să ajung aici”, spune sibianul. Drumul însă până la acest premiu, spune Adi, se datorează schimbărilor pe care le-a făcut la el.

sibian premiat la hollywood pentru un best-seller care face furori în america. povestea lui adi dragoman e fabuloasă
Adi Dragoman alături de Jack Canfield, unul dintre cei mai cunoscuți traineri de dezvoltare personală

”Când am fost prima dată în SUA, în 2001, am participat la o slujbă religioasă într-o biserică din Texas. Fără vreo explicație, am simțit o emoție puternică, am început să plâng, asta fără să mă pot controla. A fost ceva inexplicabil, și atunci mi-am dat seama că trebuie să mă apropii de Dumnezeu.

Făcând asta am început să mă schimb, pentru că inevitabil credința te schimbă. Devii mai bun, mai corect, ai speranță, ai putere de muncă și încredere. Apoi am început să citesc foarte multe cărți despre dezvoltarea personală și succesul în afaceri. Și așa s-au legat toate. Afacerile mele, cursul la care am participat, propunerea de a scrie o carte, premiul…”, dezvăluie Adi.

Se extinde în State
În România Adi a cunoscut o familie de americani, pe care o vizitează des în Texas. ”Mergând acolo și fiind în domeniu, am observat felul în care sunt construite casele, dintr-un material foarte subțire, acesta fiind și motivul pentru care sunt distruse atât de ușor de uragane. Atunci m-am gândit să construiesc acolo așa ca la noi, temeinic. Am cumpărat un teren și am început deja construcția caselor care sunt proiectate să reziste la uragane de grad 5”, dezvăluie Adi planurile sale.
Sibainul nu exclude să mai scrie o carte, atât în română cât și în engleză, despre afaceri și dezvoltare personal, domeniile care îl fascinează. ”Vreau să le transmit în special tinerilor că succesul e posibil, dacă au încredere și urmează pașii care trebuie. Ei trebuie să știe că se poate și trebuie încurajați. Asta vreau să transmit în viitoarea carte”, spune Adi Dragoman.

Ultima oră

Comentariul meu