alcoolemie de 2,20 la mie la un tânăr din hunedoara. a provocat o tamponare la sibiu
Foto Arhivă

Un bărbatde 35 de ani din Roșia, cu o alcoolemie uriașă s-a urcat la volan, a condus prin Sibiu, după care la ieşirea din municipiul Sibiu spre Agnita, pe DJ 106, a pătruns pe contrasens şi a acroşat o altă autoutilitară condusă regulamentar din sens opus de către un conducător auto în vârstă de 35 de ani din localitatea Boiţa.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, însă la testarea cu aparatul etilotest a şoferului care a pătruns pe contrasens, s-a stabilit că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, rezultatul fiind de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În data de 2 octombrie a.c., urmare a stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, 2,20, respectiv 1,95 g/l, față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca, în data de 3 octombrie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de aplicare a măsurii controlului judiciar.

Ultima oră

Comentariul meu