video masacrul din las vegas – numărul morților a urcat la 58. sunt peste 500 de răniți

Autoritățile americane au anunțat luni seară că bilanţul masacrului de la Las Vegas creşte la 58 de morţi şi 515 răniţi. Statul Islamic a revendicat atacul, însă FBI neagă acest lucru.

Bilanţul atacului armat de la Las Vegas a crescut la 58 de morţi şi 515 răniţi, a anunţat şeriful comitatului Clarck Joseph Lombardo, relatează AFP, citat de News. Un bilanţ anterior anunţa 50 de morţi şi peste 400 de răniţi.
Aproximativ 22.000 de persoane participau duminică la un concert în aer liber în momentul în care un bărbat a deschis focul din camera în care era cazat la hotelului cazinou Mandalay Bay.
Zeci de arme au fost găsite în camera lui Stephen Paddock, presupusul autor al atacului, care pare că s-a sinucis înainte de venirea poliţiei.
Preşedintele american Donald Trump a apreciat că atacul a fost ”un act răuvoitor, pur şi simplu”, îndepărtând astfel posibilitatea unui atac terorist.

YouTube video

ISIS a revendicat atacul
Gruparea Statul Islamic a revendicat luni, prin agenţia sa de propagandă Amaq, atacul armat de duminică de la Las Vegas, la un festival contry, soldat cu cel puţin 58 de morţi şi 515 răniţi, relatează AFP, o revendicare respinsă de FBI, care a anunţat că atacul n-are nicio legătură cu vreo grupare teroristă ”internaţională”, relatează The Associated Press. Potrivit Amaq, atacatorul s-a convertit la islam în urmă cu câteva luni.

Ultima oră

Comentariul meu