A fost găsit algoritmul care citește orientarea sexuală după fizionomie

Dezvoltarea domeniului inteligenței artificiale nu încetează să surprindă și să neliniștească în același timp. Un nou studiu al prestigioasei Universități din Stanford se alătură acestei teorii. Este vorba despre o investigație, publicată în luna septembrie, care redeschide discuția dacă orientarea sexuală este dată de anumiți hormoni înainte de naștere.

Acest studiu a dezvoltat un algoritm care poate prezice, cu un nivel ridicat de exactitate, dacă persoana pe care o are în față este homosexuală sau heterosexuală. Pentru aceasta, programul informatic a analizat mai mult de 35 000 de fotografii ale fețelor umane.

Unul din aspectele cele mai pronunțate ale acestui algoritm este precizia pe care o poate atinge doar din vederea unei imagini a unui chip, cu o acuratețe de 81% la băbați și 74% la femei. Niște cifre care cresc pe măsură ce se analizează mai multe fotografii. Mai concret, din cinci fotografii este capabil să urce procentajul succesului la 91% la sexul masculin și 83% la sexul feminin.

Aceste date, comparate cu cele ale aprecierii umane, 61% la bărbați și 54% la femei, sunt destul de semnificative. Potrivi studiului, investigatorii afirmă că, în cazul bărbaților, apar de obicei ” expresii faciale atipice pentru acest gen”. În fotografiile pe care le-au utilizat – publice pe o pagină de întâlniri – persoanele gay aveau mandibulele mai înguste și nările și fruntea mai largi decât ale heterosexualilor.

O teorie care vine în sprijinul ideii că biologia este cea care determină condiția ta sexuală. Mai ales acest studiu sprijină ideea că sexualitatea este dată de hormoni și că, în plus, se pot distinge și cataloga persoanele, pur și simplu prin fizionomia lor.

Ultima oră