Elevii de la Școala din Racovița fac orele matematică și informatică pe tabletă

Școala Gimnazială Racovița este una din cele 30 de școli de la sate care intră în noul an școlar cu laboratoare complet echipate, cu materiale digitale educative pentru Matematică și Informatică și cu profesorii instruiți.

Digitaliada promovează educația digitală și încurajează utilizarea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, pentru a crește performanțele școlare ale elevilor. Programul include platforma cu materiale educaționale și un proiect dedicat școlilor din mediul rural, în care a fost selectată și Școala Gimnazială Racovița, județul Sibiu.
Prin proiect 82 de profesori din toate cele 30 de școli au participat la sesiuni de formare și au acces la aplicațiile educative instalate pe tablete și la 124 de proiecte didactice adaptate. 3.400 de elevi din mediul rural au acces permanent la laboratoarele dotate cu 826 tablete, 31 de laptopuri, 28 de videoproiectoare și ecrane de proiecție.
Școala din comuna Racovița a amenajat laboratorul digital cu cele 29 de tablete, un laptop și un videoproiector. Pe tablete este instalat un set de aplicații și jocuri ce vor fi folosite la predarea și învățarea matematicii și informaticii. Avantajul oferit de tehnologie este că lecțiile vor putea fi mult mai interactive. Practic, fiecare elev va lucra individual pe tabletă, iar profesorul va putea urmări mai ușor progresul acestora.
„Educația digitală va trebui să îi facă pe elevi să vadă școala ca pe o provocare actuală și mereu în evoluție. Doar așa vom putea să îi avem aproape pe elevi, așa consider că poate fi combătut abandonul școlar”, susține doamna Dorina Ucean, directorul Școlii Gimnaziale Racovița, județul Sibiu.
Școala Gimnazială Racoviță a fost aleasă din 125 de școli înscrise în concurs. Școlile selectate pentru ediția 2017-2018 Digitaliada sunt din satele: Grivița, jud. Galați; Sântandrei, jud. Bihor; Nicolae Bălcescu, jud. Bacău; Satchinez, jud. Timiș; Chiojdeni, jud.Vrancea; Gugești, jud. Vrancea; Racovița, jud. Sibiu; Valea Lupului, jud. Iași; Eșelnița, jud. Mehedinți; Dragoș-Vodă, jud. Călărași; Mircea-Vodă, jud. Brăila; Sâncraiu de Mureș, jud. Mureș; Ștefești, jud. Prahova; Băișoara, jud. Cluj; Corbii Mari, jud. Dâmbovița; Dudești, jud. Brăila; Vlădești, jud. Argeș; Petriș, jud. Bistrița-Năsăud; Pogonești, jud. Vaslui; Vânători-Neamț, jud. Neamț. Acestea se altură celor 10 școli care sunt în proiectul Digitaliada încă de anul trecut.

Ultima oră