echipa filmului breaking news ajunge sâmbătă seară la sibiu

Filmul Breaking News va intra vineri, 29 septembrie în cinematografele din țară. Echipa filmului este în caravană, iar la Sibiu vor ajunge sâmbătă, 30 septembrie, la Teatrul Gong, de la ora 19.00.

Acolo publicul se va întâlni și va discuta cu doi producători: producătorul Bogdan Crăciun și actrița Floriela Grapini, care interpretează rolul producătoarei de televiziune din film. După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viața acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orășel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viața colegului său, prin ochii celor care i-au supraviețuit. Ce alegi să redai din viața unui om? Cum își vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ți face meseria? Trailer oficial: https://goo.gl/vnTxCQ
Producția filmului Breaking News a fost complicată începând chiar cu prima secvență a filmului. Să pui în aplicare jumătate de pagină de scenariu în care este descrisă o explozie într-o fabrică este ceva extrem de laborios. Au avut o zi de pregătire și una de filmare. „A trebuit să decidem din ce material facem zidul, de unde cade, cât din zid cade, pe cine cade, cât de mult timp ar dura refacerea lui, câte duble ne-am permite să facem, cum protejăm actorii, de unde o filmăm, cât de mult praf trebuie să fie. Și nimeni nu știe lucrurile astea de la început”, povestește producătorul Bogdan Crăciun. În filmografia productătorului Bogdan Crăciun se numără titluri precum „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, „Câinele Japonez”, în regia lui Tudor Jurgiu sau scurt-metrajul „Prima noapte”, în regia lui Andrei Tănase.
Floriela Grapini este actriță, dar și unul dintre cei mai cunoscuți directori de casting din România. Ea a putut fi văzută în „E periculoso sporgersi, în regia lui Nae Caranfil. Regizoarea Iulia Rugină o chemase la un casting inițial pentru alt rol, dar după probă a fost sigură că o dorește pentru rolul producătoarei care îl însoțește pe Alex Mazilu, reporterul interpretat de Andi Vasluianu, în deplasare pentru realizarea materialului in memoriam.
O a doua proiecție a filmului Breaking News va avea loc duminică, 1 octombrie la Teatrul Gong, de la ora 19:00.
Autoarele scenariului, rescris de-a lungul timpului, sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu și Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Mențiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.
Filmul este o coproducție Hai-Hui Entertainment, în co-producție cu Libra Film Productions. Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Bogdan Crăciun.

Ultima oră

Comentariul meu