studentii se înghesuie să prindă un loc de cazare la căminele ulbs. sunt prea puține locuri

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu are peste15.000 de studenţi, la Licenţă şi Master, şi peste 2.000 de locuri în căminele Universităţii. Chiar și așa, reprezentanții instituției de învățământ spun că sunt suficiente.

”Numărul de locuri în spaţiile noastre de cazare este satisfăcător, pentru că nu toţi studenţii vor să stea în cămine, ci sunt mulţi care se orientează spre apartamente sau garsoniere închiriate”, a declarat rectorul ULB Sibiu, Ioan Bondrea.

ULB Sibiu are opt spaţii de cazare pentru studenţi, respectiv Căminele 1, 2 şi 3 situate în Complexul de pe Bulevardul Victoriei, Căminele nr. 4 şi nr. 5, din cartierul Vasile Aaron, Căminul nr. 7 de pe strada Pedagogilor, Căminul Academica de pe strada Prof. Aurel Decei, care are 30 de garsoniere şi cinci apartamente, precum şi Căminul Facultăţii de Teologie.

Din primăvară, ULB Sibiu va beneficia de încă 200 de locuri de cazare pentru studenţi, urmând să fie reabilitat un fost cămin internat al unui liceu din oraş, care a fost luat prin concesiune pe 25 de ani de la Primăria Sibiu.

Un student achită lunar între 170 şi 645 de lei pentru un loc de cazare în cămin, în funcţie de condiţii şi de preferinţe. Cele mai scumpe locuri sunt în Căminul ”Academica”, unde sunt doar garsoniere şi apartamente.

Cei care nu vor găsi loc de cazare în cămine, pot alege să închirieze garsoniere sau apartamente. Prețurile însă au crescut simțitor, și asta din cazua cererii foarte mari. AFLĂ DE AICI CÂT COSTĂ CHIRIILE ÎN SIBIU 

 

Ultima oră

Comentariul meu