foto - patru bucătari s-au ''duelat'' la european young chef award 2017 de la sibiu. cine e câștigătorul

Marți, 26 septembrie, a avut loc concursul Sibiu European Young Chef Award 2019. Competiția este organizată la nivel european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Pe plan regional aceasta este organizată de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, Sibiul fiind membru din 2014.

Evenimentul din Sibiu a fost organizat de Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, și alții, în parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

În sală s-au aflat primarul Sibiului – doamna Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean Sibiu – doamna Daniela Cîmpean, dar și viceprimarul municipiului Mediaș – doamna Christine Thellmann.“Ne-am întâlnit la acest concurs să urmărim tinerii chefi ai Sibiului, care ne arată cum un trecut încărcat de mituri şi poveşti gustoase – pe care în mare parte le știm din copilărie, de la bunici – ne poate reprezenta in Europa secolului XXI. Este unul dintre primele evenimente care pregătesc Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 şi ne bucurăm că este dedicat tinerilor. foto - patru bucătari s-au ''duelat'' la european young chef award 2017 de la sibiu. cine e câștigătorulSunt tineri cei care gătesc, sunt tineri cei care ne încântă cu muzică tradițională sau cu reinterpretarea ei simfonică, iar tinerețea lor ni se transmite și nouă. Mulțumesc partenerilor de consorțiu pentru efortul de organizare în timp scurt și adresez mulțumiri speciale primarilor din județ prezenți la eveniment”, spune Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.foto - patru bucătari s-au ''duelat'' la european young chef award 2017 de la sibiu. cine e câștigătorul

Patru bucătari în concurs
La concurs s-au înscris patru bucătari care au avut ca misiune să amestece tradiționalul și inovația în rețete inedite:
 Alin Barabancea a gătit o reinterpretare a gulașului de oaie din Mărginimea Sibiului
 Ștefan Zamfiroiu a pregătit tapșă ca la Alămor
 Marius Greab a prezentat o variantă a ostropelului de pui de la bunica
 Marian Raducă a reinterpretat clasica varză cu cârnați

Fiecare dintre concurenți a povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu: Chef Sorin Bontea, Chef Ștefan Bercea – președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Maestrul Bucătar Nicolae Drăghiciu.foto - patru bucătari s-au ''duelat'' la european young chef award 2017 de la sibiu. cine e câștigătorulJuriul a deliberat și a decis că gulașul de oaie reinterpretat este cel mai reușit preparat. Bucătarul Alin Barabancea va reprezenta astfel Regiunea Gastronomică Europeană Sibiu 2019 la finala European Young Chef Award din Barcelona care va avea loc în luna noiembrie. foto - patru bucătari s-au ''duelat'' la european young chef award 2017 de la sibiu. cine e câștigătorulCa și premiu, acest bucătar va avea șansa să se perfecționeze alături de Chef Ștefan Bercea pentru a reprezenta regiunea Sibiu cu cinste.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Tare prost a fost promovat concursul ca si dovada numarul de participanti ….bine ca au fost 4 ca sa aiba juriu ce juriza