cea mai obeză femeie din lume a murit. slăbise peste 250 de kilograme

Egipteanca Iman Ahmed Abdelati, aflată în fruntea topului celor mai grase femei din lume, a murit luni, la numai două săptămâni după ce împlinise 37 de ani. Femeia a fost sărbătorită într-un spital Emiratele Arabe Unite, unde era internată din luna mai, după un periplu care a făcut-o celebră în toată lumea, în încercarea de a slăbi. Iman a ajuns cu cele 500 de kilograme ale sale în India, pentru a fi ajutată să slăbească.

„Iman Ahmed Abdelati, cunoscută odată ca cea mai obeză femeie de pe planetă a murit luni din cauza complicațiilor cauzate de obezitate, respectiv a bolilor de inimă și a disfunțiilor renale” au declarat pentru EL MUNDO surse de la clínica Burjeel de Abu Dabi, unde a fost internată în urmă cu cinci luni Femeia era asistată de o echipă de 20 de medici. Tânăra era prizonieră într-un corp care cântărea 500 de kilograme, zăcând la pat de ani de zile. Până la 12 ani, Iman putea să meargă destul de ușor. Apoi picioarele nu au mai ținut greutatea. În 2014 a suferot un atac cerebral după care nu și-a mai revenit. Atunci a pierdut mobilitatea pe partea dreaptă a corpului și a început să vorbească cu dificultate.

Cazul său a făcut înconjurul lumii când un chirurg indian, Muffazal Lakdawala, s-a oferit să o trateze în clinica lui din Bombay. Plecarea ei in India a fost o adevărată provocare, un perete al apartamentului în care trăia fiind demolat pentru ca să poate ieși din casă. Apoi a fost transportată cu un camion la aeroport de unde a zburat în India cu un avion cargo, oferit de EgyptAir.

YouTube video

cea mai obeză femeie din lume a murit. slăbise peste 250 de kilograme
Transbordarea în avion a fost o provocare

cea mai obeză femeie din lume a murit. slăbise peste 250 de kilograme

În următoarele luni, medicii au ajutat-o să slăbească vertiginos peste 250 de kilograme. Iman încăpea într-un scaun cu rotile. Un conflict apărut între familia tinerei și echipa de medici a provocat întreruperea tratamentului și întoarcerea în Egipt, fiind ulterior internată în spitalul din Emiratele Arabe, unde a murit la 37 de ani. Tânăra suferea de hipotiroidism, edem limfatic, insuficiența cardiacă, insuficiență renală, precum și afecțiuni ale plămânilor și ficatului.

 

Ultima oră

Comentariul meu