video - foto un urs face prăpăd într-un sat de lângă sibiu. oamenii cer împușcarea acestuia
foto arhivă

De câteva săptămâni locuitorii din Nucet nu mai au somn. Și asta din cauza unui urs care le devastează grădinile și le omoară animalele. Oamenii spun că un singur exemplar este cel care coboară în sat și produce dezastrul. Oamenii sunt disperați și nu știu ce să mai facă.

”Ursul coboară noaptea între ora 1 jumătate și 3. Atunci ies în grădină cu câinii, că poate pleacă și se duce în altă parte, că ne-am săturat de el. M-am întâlnit cu el acum două nopți, dar s-a speriat și a fugit, că eram cu câinii. Nouă nu ne-a stricat decât gardul”, spune Niculae, un locuitor din Nucet.

video - foto un urs face prăpăd într-un sat de lângă sibiu. oamenii cer împușcarea acestuia

Pagube în sat
Alții însă nu au fost atât de norocoși. Lui Virgil Dinu ursul i-a omorât animalele din ogradă. ”M-a nenorocit. În câteva nopți când a tot venit mi-a mâncat vreo 15 oi. Câte 2-3 pe noapte. Când ieșeam le găseam rupte, mâncate…până într-o noapte când le-am băgat în saivan. Dar am auzit iarăși câinii că lătrau, și când am ieșit am urlat la urs și s-a speriat. Dar a fugit prin grădină, mi-a rupt gardul, un acoperiș…”, povestește bărbatul.

video - foto un urs face prăpăd într-un sat de lângă sibiu. oamenii cer împușcarea acestuia

Altor săteni din Nucet ursul le-a distrus stupii. ”La noi a venit de vreo patru ori. Ne-a dărâmat stupii, a distrus gardul. La alți vecini a stricat și acolo stupii…”, povestește Lucian Bozdog.

YouTube video

Primăria așteaptă răspuns de la București
Disperați, oamenii din Nucet au apelat la primarul din Roșia, comuna de care aparțin. Reprezentanții instituției spun că au făcut demersurile necesare, dar se așteaptă o soluție de la București. video - foto un urs face prăpăd într-un sat de lângă sibiu. oamenii cer împușcarea acestuia”Am peste 15 dosare de daune. Am luat legătura cu garda forestieră de la Brașov, cu agenția de mediu, ei au trimis mai departe solicitare pentru împușcarea ursului. Acum așteptăm să vedem ce spun cei de la București, dacă dau aviz sau propun altă soluție”, spun reprezentanții Primăriei Roșia.

Ultima oră

Comentariul meu