scările ce coboară din piața huet în orașul de jos vor fi complet reabilitate de primarie

Scările care fac legătura între Piața Huet și strada Turnului au nevoie urgentă de reabilitare, după cum se arată într-o hotărâre care stă pe masa consilierilor locali pentru a fi aprobată în ședința de joi.

Caietul de sarcini pentru această lucrare arată exact ce se va întâmpla cu scările de pe strada Turnului: cei care le vor reabilita vor trebui să scoată maual pavajul stâlpii de protecție, toate componentele, pentru că se dorește refolosirea materialelor.

Zidurile vor fi și ele curățate și tratate cu o substanță antisăruri, cărămizile vor fi rostuite, iar zidăria va fi refăcută ca o zidărie de epocă.
Reprezentanții Primăriei sunt foarte exigenți în ceea ce privește modul în care se vor desfășura lucrările, având în vedere că aceste scări sunt monument istoric și se află într-o zonă intens circulată. Cei care le vor reface vor utiliza o tehncă adecvată acestor date din teren și în conformitate cu legislația.

Mai mult, Primăria Sibiu cere ca molozul rezultat să fie transportat în basculante acoperite, pentru ca praful să nu se împrăștie prin oraș, până la groapa de gunoi.

Lucrările vor dura 60 de zile.

 

Ultima oră

Comentariul meu