povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național
Andu a început ca o afacere de familie, iar acum fabrica are peste 140 de angajați

Cine nu a auzit de Andu? Nu de colegul, vecinul sau prietenul Andu, ci de brand-ul Andu, marca sub care sunt produse cele mai cunoscute trening-uri și haine de sport din România. Este o creație 100% românească și 100% a unor sibieni. Și se menține pe piață, în top, de mai bine de 20 de ani.

Pijamalele-primele produse
Andu este firma înființată acum 20 de soții Hanea. Bianca Hanea a lucrat la Drapelul Roșu, așa că o firmă în domeniul confecțiilor era pasul următor. Împreună cu alte două doamne s-au pus pe cusut, și acesta a fost începutul.
Primele produse sub marca Andu au fost pijamale. ”La pijamale m-am gândit prima dată, pentru că îți dau senzația de confort, este un obiect vestimentar pe care îl îmbraci într-un moment plăcut, când ești acasă, când te odihnești, este ceva intim, care se leagă cumva cu ideea de familie, pentru că în familie, acasă, stai în pijama”, își amintește Bianca Hanea începuturile Andu.

povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național
Andu Sport a devenit de câțiva ani un nume cunoscut în toată România

Și pentru a fi cât mai utile, pijamalele au fost gândite cu o tentă sport. ”Eu sunt un om foarte practic, așa că m-am gândit ca și pijamalele să fie așa. Am făcut niște modele care aduceau puțin cu treningurile. Am vrut să nu fie pijamaua aceea clasică cu care te îmbraci chiar înainte de a intra în pat. Am vrut să se poată purta și prin casă, sau de exemplu la o cabană, să poți ieși cu ea pe hol…”, povestește Bianca Hanea. Așa că primele modele au avut brodată o minge de tenis, erau într-o singură culoare și s-au vândut foarte bine.povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național

Trecerea la treninguri- firească
Pijamalele Andu, datorită modelului sport, erau ușor confundate cu treninguri. Așa că începerea producției acestora a fost firească. ”Multă lume ne întreba dacă sunt treninguri, așa că ne-am gândit să începem să facem și așa ceva. Au avut și ele succes, așa că ne-am extins ca modele și culori. Treningul este un obiect vestimentar destul de dificil de realizat, de complex. Trebuie să fie foarte comod, să poți face orice fel de mișcare în el, materialul să fie bun, să absoarbă transpirația, design-ul trebuie să fie mereu la modă. Aplicațiile care se fac manual sunt multe…”, explică Bianca Hanea.povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național

Calitatea materialelor
Andu produce în continuare pijamale, dar în timp au devenit cunoscuți ca producători de treninguri. ”Pe piață avem un concurent serios la pijamale, ei produc doar asta. La treninguri însă suntem cei mai mari producători din România și cei mai cunoscuți. Ca și brand am crescut în timp, dar calitatea materialelor și a execuției este ceea ce ne-a menținut mereu în top. Folosim materiale foarte bune, dintr-un bumbac pieptănat de foarte bună calitate. Produsele noastre pot fi purtate ani și ani, nu se rup la spălat, nu se deteriorează. În plus, schimbăm modelele de câteva ori pe an, așa că la noi totul este mereu în pas cu ce se poartă”, spune Bianca Hanea.povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național

Afacerea, preluată de fiu
Afacerea a fost preluată de câțiva ani de fiul soților Hanea, Alexandru. El este cel care a dat și numele brand-ului- Andu. ”I-am spus Andu de când s-a născut, și când am făcut firma ne-am gândit în primul rând la el, să îi lăsăm obiectul muncii. Așa că îi poartă numele”, spune Bianca Hanea.
”Eu am lucrat în firmă de când aveam 16 ani, am fost mereu acolo. Dar în urmă cu patru ani părinți mi-au dat frâiele. Am preluat o afacere care merge foarte bine, iar intenția este să ne extindem. Avem magazine și în alte orașe din țară, dar trimitem produsele noastre și unor magazine partenere. Se vând și în Ungaria”, spune Andu Hanea.

povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național
Andu Hanea se ocupă acum de afacerea de succes a familiei sale. foto: Tribuna

Extindere continuă
De câțiva ani însă producția s-a extins la tricouri, șosete, lenjerie intimă pentru sport, jachete de fâș, genți de sport, cam tot ce este nevoie atunci când se face mișcare. ”Cel mai bine se vând treningurile de bărbați, apoi cele de copii. Avem măsuri până la 4xl, așa că ne adresăm tuturor. Înainte părinții mei erau cei care gândeau modelele, dar acum lucrăm cu trei designeri”, spune Andu. Dacă la început Andu însemna Bianca Hanea și două angajate, acum înseamnă Andu Hanea și 140 de angajați care la produc peste 100.000 de produse pe an.

povestea de succes numită andu – afacerea de familie din sibiu este acum brand național
Andu Sport este acum furnizorul oficial de echipament sportiv pentru CSU Sibiu

Andu este brand-ul sub care sunt produse echipamentele sportive pentru echipa de baschet CSU Sibiu și cea de fotbal FC Hermannstadt.

 

Ultima oră

Comentariul meu