spargerile din cartierul tineretului - poliția a stabilit cum acționează hoții și câte lovituri au dat

Cartierul Tineretului este de mai bine de o lună zona preferată a unei bande de hoți. Polițiștii au intrat deja în alertă și au în lucru 19 plângeri ale păgubiților.

”În perioada august – septembrie 2017, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, au fost înregistrate 19 plângeri penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, furturi săvârșite din imobile în construcție sau nelocuite situate în cartierele Tineretului și Veteranilor din municipiul Sibiu.”

Polițiștii confirmă ceea ce a povestit pentru Ora de Sibiu Ștefan Bighea, și poți citi aici.

”Ca mod de operare specific, menționăm faptul că infracțiunile au fost săvârșite prin efracție, prin escaladarea și forțarea căilor de acces.În general, au fost sustrase scule electrice, biciclete, componente auto sau alte bunuri.Plângerile înregistrate fac obiectul cercetărilor în dosare penale instrumentate de Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, în aceste cauze efectuându-se investigații în vederea identificării autorilor”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Până când hoții vor fi prinși, polițiștii recomandă proprietarilor să fie vigilenți și să ia în considerare recomandările lor:
– montați un interfon la intrarea în scară și utilizați-l în mod corect pentru controlul accesului persoanelor în imobil;
– asigurați dotarea cu încuietori corespunzătoare a ușilor de la subsol, terase sau intrările suplimentare;
– montați pe ușa de la intrare un dispozitiv de amortizare care să asigure o închidere completă a acesteia;
– instalați un sistem de iluminare automat cu detecția mișcării și un sistem de supraveghere video;
– montați un sistem de alarmă în locuința dumneavoastră și conectați-l la un dispecerat de monitorizare a acestuia;
– montați o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces în locuință;
– daca locuiți la parterul unui bloc sau la etajul 1, trebuie să știți că grilajele de la fereastră țin hoții la distanță;
– încuietoarea trebuie montată corect, în așa fel încât să fie imposibil accesul din exterior la șuruburile de prindere, iar cilindrul să fie complet introdus în corpul broaștei pentru a evita ruperea lui.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Sau stati afara de veghe cu bate si rangi de otel si sariti pe ei cand vin =)) Bineinteles nu aveti voie sa faceti asa ceva .. primu lucru pe care trebuie sa il faceti este sa sunati la Politie pentru ca daca actionati singuri , va dau hotii in judecata dupa ce va sparg masinile si apartamentele .. si culmea e ca o sa si castige …Traim in Romania dragi concetateni 🙂