,,teatru la sat” ajunge în marpod în weekend. la căminul cultural

Sâmbătă, 23 septembrie în comuna Marpod din judeţul Sibiu se va desfăşura proiectul cultural ,,Teatru la sat”, ediția a II-a, organizat de Asociaţia ,,Sibiul Azi”.

La Căminul Cultural din Marpod, începând cu ora 13.30 va avea loc spectacolul ,,Atelierul de creat povești”, pus în scenă de actrițele Codruța-Magdalena Vasiu și Arina-Ioana Trif. După spectacol, va urma o sesiune de discuții în care copiii vor avea ocazia să pună întrebări, să interacţioneze atât cu actorii sibieni, cât şi între ei pe subiecte referitoare la accesul la cultură.
Tema principală va fi teatrul şi tot ceea ce are legătură cu arta spectacolului: rolul, actorul, viziunea asupra realității, formarea personalității prin jocul de rol, stimularea lecturii, îmbunătățirea culturii generale și creșterea stimei de sine.
,,Teatru la sat” se adresează în primul rând copiilor din satele Marpod și Ilimbav care aparţin de comuna Marpod.
Proiectul îşi propune accesul la cultură pentru elevii din mediul rural, deschiderea unor perspective şi şanse noi atât pentru aceștia, cât şi pentru părinții lor. În urmă cu un an, prima ediție a proiectului a avut loc în comuna Roșia. Datorită succesului din 2016, organizatorii și-au propus şi pentru anul acesta continuarea proiectului în satele şi comunele din judeţul Sibiu. Asociaţia ,,Sibiul Azi” – reprezintă un grup de tineri care au decis să formeze o organizaţie de acest fel, pentru că ei cred în implicarea fiecăruia dintre noi în viaţa socială, culturală şi educaţională a comunităţii.

Ultima oră

Comentariul meu